Tein viime joulun alla ensimmäistä kertaa brigadeiroja, eli Brasilialaisia suklaatoffeepalloja. Ihastuin niihin jo silloin, mutta en jostain syystä ole niitä sen jälkeen tehnyt. Nyt on asia korjattu ja reseptiikkaakin muokattu ihan vähän.
Pidän tosi paljon suklaasta, jonka seassa on merisuolakiteita.
En tiedä mikä siinä on, mutta suolakiteet antavat ihanan maun suklaalle, uskokaa pois!
Niinpä siis muutiin reseptiä siltä osin, että perusmassaan ei tule suolaa, vaan suola ripotellaan sormisuolana jäähtymään levitetyn massan päälle. Voi, kuinka ihania näistä tulikaan!
Siskoni, jolle tuo suklaa-suolayhdistelmä ei ollut ennestään tuttu, ihmetteli valintaani lisätä suolakiteitä massaan. Eipä ihmetellyt enää maistamisen jälkeen, sillä hänkin ihastui yhdistelmään. Samoin teki myös mieheni sisko, joten jos yhdistelmä ei ole tuttu, kannattaa ilman muuta kokeilla!
Merisuolalla maustetut Brigadeirot (n.30 kpl)
1 prk kondensoitua
maitoa (ei karamellisoitua)
20 g voita
3 rkl tummaa
makeuttamatonta kaakaojauhetta
sormisuolaa
Laita kondensoitu
maito ja voi kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti
vispilällä sekoittaen.
Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen n. 15 minuuttia, kunnes seos
on tarpeeksi paksua. Seos on valmista, kun lusikalla siihen vetämäsi jälki jää
hetkeksi näkyviin. Seos jähmettyy lisää vielä jäähtyessään.
Kun massa on sopivaa,
kaada se leivinpaperilla vuoratulle lautaselle/astialle jäähtymään.
Kun seos on
jäähtynyt jonkin aikaa, ripottele päälle hieman sormin hienonnettua sormisuolaa ja
siirrä loppujäähdytykseen jääkaappiin.
Pyörittele
jäähtyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele niitä sen jälkeen
suklaaströsseleissä, kaakaojauheessa tai vaikka pähkinärouheessa. Huomioi
kuitenkin, että voimakkaan makuinen kuorrute vie makua itse brigadeirolta. Parhaiten maun toi mielestäni esiin suklaaströsseli.
Ihanaa viikonloppua ja Joulun odotusta kaikille!
Näitä aion tehä pikkujouluihin. :p
VastaaPoistaHyvä idea, nämä sopivat sinne hyvin naposteltavaksi! :P
Poista