28. marraskuuta 2015

Merisuolalla maustetut Brigadeirot, eli suklaatoffeepallot


Tein viime joulun alla ensimmäistä kertaa brigadeiroja, eli Brasilialaisia suklaatoffeepalloja. Ihastuin niihin jo silloin, mutta en jostain syystä ole niitä sen jälkeen tehnyt. Nyt on asia korjattu ja reseptiikkaakin muokattu ihan vähän. 
Pidän tosi paljon suklaasta, jonka seassa on merisuolakiteita. 
En tiedä mikä siinä on, mutta suolakiteet antavat ihanan maun suklaalle, uskokaa pois!
Niinpä siis muutiin reseptiä siltä osin, että perusmassaan ei tule suolaa, vaan suola ripotellaan sormisuolana jäähtymään levitetyn massan päälle. Voi, kuinka ihania näistä tulikaan!
Siskoni, jolle tuo suklaa-suolayhdistelmä ei ollut ennestään tuttu, ihmetteli valintaani lisätä suolakiteitä massaan. Eipä ihmetellyt enää maistamisen jälkeen, sillä hänkin ihastui yhdistelmään. Samoin teki myös mieheni sisko, joten jos yhdistelmä ei ole tuttu, kannattaa ilman muuta kokeilla!Merisuolalla maustetut Brigadeirot (n.30 kpl)

1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
20 g voita
3 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
sormisuolaa

Laita kondensoitu maito ja voi kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen n. 15 minuuttia, kunnes seos on tarpeeksi paksua. Seos on valmista, kun lusikalla siihen vetämäsi jälki jää hetkeksi näkyviin. Seos jähmettyy lisää vielä jäähtyessään.
Kun massa on sopivaa, kaada se leivinpaperilla vuoratulle lautaselle/astialle jäähtymään. 
Kun seos on jäähtynyt jonkin aikaa, ripottele päälle hieman sormin hienonnettua sormisuolaa ja siirrä loppujäähdytykseen jääkaappiin.
Pyörittele jäähtyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele niitä sen jälkeen suklaaströsseleissä, kaakaojauheessa tai vaikka pähkinärouheessa. Huomioi kuitenkin, että voimakkaan makuinen kuorrute vie makua itse brigadeirolta. Parhaiten maun toi mielestäni esiin suklaaströsseli. Ihanaa viikonloppua ja Joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...