Heipä hei!
Viime vuona kokeilin ensimmäistä kertaa Brigadeiroja, Brasilialaisia herkkupalloja ja nyt olikin sitten aika kokeilla niistä valkosuklaaversiota...
Instagramissa minua seuraavat ovat näihin jo saattaneet törmätäkkin
(samoin kuin kuvassa taustalla näkyvään joululahjatoiveeseeni, Iittalan Fire kynttilälyhtyyn).
Perinteisiin brigadeiroihin nämä eroavat siten, että näissä on brigadeiroissa käytetty tumma kaakaojauhe vaihdettu valkosuklaaseen.
Eikä varmaan tarvitse edes kertoa, että herkkuja olivat! :P
Siskonikin ehti näitä maistelemaan ja hänkin ihastui näihin kovin. Jopa siinä main, että pyysi näitö joululahjaksikkin... Nähtäväksi sitten jää, onko pukki ollut kuulolla... :D
Rakenteeltaan nämä valkosuklaa brigadeirot muistuttivat hieman omar-karkkeja ja makukin oli samantyylinen valkosuklaalisällä... Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Viime vuona kokeilin ensimmäistä kertaa Brigadeiroja, Brasilialaisia herkkupalloja ja nyt olikin sitten aika kokeilla niistä valkosuklaaversiota...
Instagramissa minua seuraavat ovat näihin jo saattaneet törmätäkkin
(samoin kuin kuvassa taustalla näkyvään joululahjatoiveeseeni, Iittalan Fire kynttilälyhtyyn).
Perinteisiin brigadeiroihin nämä eroavat siten, että näissä on brigadeiroissa käytetty tumma kaakaojauhe vaihdettu valkosuklaaseen.
Eikä varmaan tarvitse edes kertoa, että herkkuja olivat! :P
Siskonikin ehti näitä maistelemaan ja hänkin ihastui näihin kovin. Jopa siinä main, että pyysi näitö joululahjaksikkin... Nähtäväksi sitten jää, onko pukki ollut kuulolla... :D
Rakenteeltaan nämä valkosuklaa brigadeirot muistuttivat hieman omar-karkkeja ja makukin oli samantyylinen valkosuklaalisällä... Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Valkosuklaa Brigadeirot (n.30 kpl)
1 prk (n. 400g)
kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
20 g voita
50 g valkosuklaata
Laita kondensoitu
maito, voi sekä paloiteltu valkosuklaa kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen n. 15 minuuttia, kunnes seos
on tarpeeksi paksua. (Varo polttamasta suklaata!) Seos on valmista, kun lusikalla siihen vetämäsi jälki jää
hetkeksi näkyviin. Seos jähmettyy lisää vielä jäähtyessään.
Kun massa on
sopivaa, kaada se leivinpaperilla vuoratulle lautaselle jäähtymään ja siirrä
loppujäähdytykseen vielä jääkaappiin.
Pyörittele
jäähtyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele niitä sen jälkeen rouhitussa
valkosuklaassa.
Tää on kyllä niin ihana uus idea, mihin käyttää kondensoitua maitoa! ♥♥ Näyttävät ja kuulostavat ihan superherkullisilta!!! :)
VastaaPoistaKiitos Kanelityttö! :) Nämä olivatkin ihan superherkullisia :P Valkosuklaan ja kondensoidun maidon kanssa ei voi mennä vikaan :D
PoistaVoi vitsit miten ihania ja miten helppo resepti! Mun on varmaan pakko myös kokeilla näitä. Oletko tehnyt maitosuklaaseen? Toimiiko myös sillä tämä sama resepti? Entä säilyvyys? :)
VastaaPoistaKannattaa ilman muuta kokeilla! En ole tehnyt maitosuklaaseen, mutta uskoisin toimivan senkin kanssa. Näissähän ei periaatteessa ole kovin nopeasti jääkaapissa pilaantuvia aineksia, mutta ainakin meillä katosi niin pian, ettei säilyvyyttä tavinnut mietiskelläkkään... Uskoisin säilyvän hyvin ainakin viikon, alkuperäisille brigadeiroille on lupailtu jopa kahden viikon säilyvyyttä...
PoistaKiitos ideasta. Näitä taidankin tehdä tänä jouluna viemisiksi. :) Pitääköhän nämä säilyttää jääkaapissa?
VastaaPoistaOle hyvä, kiva kuulla, että ohjeesta on hyötyä. :) Nämä ovat kyllä ihania viemisiä ja niin helppoja tehdäkkin... Tuosta säilytyksestä sen verran, että itse säilyttäisin kyllä jääkaapissa, mikäli pidempään säilyttää. Hyvin kestivät kuitenkin huoneenlämpöäkin, eivät alkaneet sulaa tai pehmetä.
PoistaIhanan näköisiä herkkupalloja! :D Itsekin tein brigadeiroja reilu vuosi sitten ja olivat kyllä tosi ihania pikkuherkkuja (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/09/brigadeirot.html). Tätä valkosuklaaversiotakin voisi kokeilla, mmmmm! :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu, ihania olivatkin! Löysinkin jo viime vuonna sinun sekä Tarun blogista nuo "alkuperäiset brigadeirot" ja ihastuin niihin silloin kovin. Kannattaa kokeilla valkosuklaaversiotakin, ei häviä alkuperäiselle kaakaojauheeseen tehdyille ;)
Poista