Banoffee, tuo paljon puhuttu ja kehuttu herkku, joka on ollut minulle tähän asti täysin tuntematon ihanuus.
Banoffee on alunperin Englannista (?) Suomeen rantautunut jälkiruoka, joka on valmistettu banaanista, kermasta sekä maitotiivisteestä keitetystä kinuskista. Pohja on yleensä tehty kekseistä.
Mieheni sisko on usein pyytänyt minua tekemään tätä herkkua, mutta jostain syystä se ei ole innostanut - ennen kuin nyt.
Sain aamulla viestin, että ystäväni on tulossa kylään piiiitkästä aikaan ja mietin mitä nopeaa tekisin tarjottavaksi.
Koska banoffee oli jo tovin aikaa pyörinyt mielessä, päätin kokeilla sitä.
Yllätyksekseni sain toisenkin ystävän samaan aikaan kylään ja kävi ilmi, ettei kumpikaan näistä ystävistänikään ollut ennen maistanut banoffeeta.
Nyt on asia korjattu ja vaikka tämä hieman makeaa olikin, niin yllätyksekseni oli tämä myös herkullista! Samaa mieltä olivat myös ystäväiseni.
Rapea keksipohja pähkinän palasilla, makea kinuski, banaanin palaset sekä pumpulin pehmeä mascarpone-kermavaahto. Nam!
Mikä olisikaan ollut parempi tapa aloittaa viikonloppu, kuin ystävien seurassa herkutellen :P
Banoffee
Pohja
200 g digestive keksejä
30 g pekaanipähkinöitä
70 g voita
Pingota leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle.
Rouhi pähkinät puukolla karkeaksi rouheeksi.
Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita keskenään ja lisää joukkoon vielä pähkinärouhe.
Levitä keksi-pähkinäseos irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.
Nosta jääkaappiin hetkeksi aikaa jähmettymään.
Täyte
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n. 3 kypsää pehmeää banaania
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
100-125 g mascarponea
Viipaloi banaanit ja levitä kinuski sekä banaaniviipaleet keksipohjan päälle.
Vatkaa kerma ja sokerit vahdoksi, lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä mascarponevaahto banaani-kinuskikerroksen päälle.
Halutessasi voit koristella banoffeen pursottamalla loppu vaahdosta päälle ruusukkeita
ja ripottelemalla päälle pekaanipähkinöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!