27. huhtikuuta 2016

Mustaherukka-valkosuklaa juustokakku


Kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, niin viime viikonloppuna vietettiin tyttäreni syntymäpäiväjuhlia.
Instassa minua seuraavat ovatkin jo vilauksen tarjoiluista nähneet ja yritän laittaa juhlien tarjottavat tänne blogiinkin tämän viikon aikana.
 Yksi juhlien tarjottavista oli tämä herkullinen mustaherukka-valkosuklaakakku.
Idea kakkuun tuli tuttavaltani, joka kertoi tehneensä kyseistä kakkua omiin juhliinsa.
Pakkohan sitä oli sitten itsekkin kokeilla.
Kakku oli todella hyvän makuinen, vaikkakin mustaherukka olisi saanut maistua ehkä vielä hieman voimmakkaamminkin. Kakku kuitenkin keräsi paljon kehuja ja maistui kaikille ehkä juuri sen takia, että mustaherukan maku ei ollut liian voimakas.


Pohja

150 g vaaleita keksejä (itse käytin hannatädin kakkuja)
40 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään.
Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Mustaherukkatäyte 

200 g mustaherukka tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
2-3 rkl voimakasta mustaherukkamehua

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä noin viideksi minuutiksi.
Vaahdota vaniljakastike.
Notkista tuorejuusto, lisää se vaniljavaahtoon ja vatkaa sekaisin.
Kuumenna mustaherukkamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet mehuun.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin parin tunnin ajaksi, ennen valkosuklaatäytteen valmistamista.
( Halutessasi voit ripotella mustaherukoita mustaherukkatäytteen päälle.)

Valkosuklaatäyte

100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2 dl vispikermaa

Notkista mascarpone ja jätä huoneen lämpöön odottamaan.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita valkosuklaa mascarponeen hyvin ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Sekoita hyvin.
Kaada valkosuklaatäyte vuokaan mustaherukkatäytteen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.

Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...