1. huhtikuuta 2016

Feta-Broileripiirakka (pellillinen)


Viime viikonloppuna juhlittiin tosiaan meidän esikoisen syntymäpäiviä ja toisena suolaisena vaihtoehtona meillä tarjoiltiin tätä ihanaa feta-broileripiirakkaa. 
Ohje löytyy blogista ennestäänkin (täältä, klik) pienempään vuokaan tehtynä, mutta myös tätä pellillisen ohjetta on toivottu, joten tässä se tulee :)


Pohja
 
 200 g margariinia
  6 dl vehnäjauhoja
  2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
 
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
 
Täyte 
 
n. 650 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
0,5-1 paprika
  150 g fetajuustokuutioita
suolaa
  4 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
  5 dl juustokermaa
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuutioi paprika sekä sipuli valmiiksi. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla kypsäksi, lisää kypsennyksen loppuvaiheessa myös sipuli pannulle kuulottumaan. 
Siirrä paistinpannu pois kuumalta liedeltä ja sekoita joukkoon myös kuutioitu paprika.
Vatkaa pienessä kulhossa munien rakenne rikki, lisää ripaus suolaa sekä tuorejuusto. Sekoita lopuksi joukkoon vielä juustokerma. 
Kaada broileriseos tasaisesti vuoassa olevan pohjan päälle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot. Kaada sen jälkeen juustokerma-munaseos täytteiden päälle ja paista uunissa hieman keskitasoa alempana (ylä- ja alalämpö) noin 40-50 minuuttia.
Nosta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa ylemmäs saamaan väriä.



6 kommenttia:

  1. Voiko nämä,tehdä ennen juhlia ja pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä, sillä piirakat kestävät yleensä hyvin pakastusta. Hieman saattaa vaikuttaa fetajuuston rakenteeseen, mutta sitä tuskin piirakasta huomaa.

      Poista
  2. Mitenkäs sulatus? :) kannattaako lämmittää ennen tarjoilua vai onko yhtä hyvät kylmänä/huoneen lämpöisenä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ottaa edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja tarjoilla sitten joko kylmänä tai uunin kautta lämmittäen. Lämmin piirakka on mielestäni aina parempaa, mutta hyvältä nämä maistuivat jääkaappi kylmänäkin.

      Poista
  3. Kannaatko pakastaa pusseissa vai laatikoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei väliä, mutta mikäli pakastat laatikossa ja laitat päällekäin, niin suosittelen laittamaan voipaperia kerrosten väliin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...