30. maaliskuuta 2016

Poropiirakka (pellillinen)


Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että tein viikonloppuna pojan syntymäpäiville yhdeksi suolaiseksi vaihtoehdoksi tällaista poropiirakkaa. Kuvat julkaistuani tuli kyselyitä reseptistä, joten tässä tulee :)


Poropiirakka (pellillinen)  

Pohja 

200 g margariinia
  6 dl vehnäjauhoja
  2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
 
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Täyte

n. 200 g savupororouhetta
0,5-1 punasipuli
mini tomaatteja
n. 50 g mozarella helmiä (tai paloiteltua mozarella juustoa)
1,5-2 dl persiljaa silputtuna
4 dl juustokermaa
300 g ranskankermaa
4 munaa

Viipaloi tomaatit ja halkaise sekä viipaloi punasipuli.
Ripottele pohjan päälle pororouhe sekä tomaatti- ja sipuliviipaleet, mozarella sekä persiljasilppu. 
Riko kananmunien rakenne ja vatkaa sekaan ranskankerma sekä kerma.
Kaada varovasti piirakan päälle kauttaaltaan. 
Paista piirakkaa 200 asteessa hieman kestitasoa alempana (ylä- ja alalämpö) noin 30-40 minuuttia.
Nosta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa ylemmäs saamaan väriä.


4 kommenttia:

  1. Onnistuukohan gluteenittomista jauhoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En näe syytä miksi ei onnistuisi. Tulee hieman mureampi pohja, mutta uskon onnistuvan hyvin :)

      Poista
  2. Hei! Mitenkähän piirakka käyttäytyisi pakastaessa,vetistyyköhän pahasti?? ��Haaveilen tehdä tätä lasten tuplasynttäreille ��

    VastaaPoista
  3. Olipa maailman surkein pohjataikina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...