Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että tein viikonloppuna pojan syntymäpäiville yhdeksi suolaiseksi vaihtoehdoksi tällaista poropiirakkaa. Kuvat julkaistuani tuli kyselyitä reseptistä, joten tässä tulee :)
Poropiirakka (pellillinen)
Pohja
200 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto
ja kääntele se taikinaan.
Painele
taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Täyte
n. 200 g savupororouhetta
0,5-1 punasipuli
mini tomaatteja
n. 50 g mozarella helmiä (tai paloiteltua mozarella juustoa)
1,5-2 dl persiljaa silputtuna
4 dl juustokermaa
300 g ranskankermaa
4 munaa
Viipaloi tomaatit ja halkaise sekä viipaloi punasipuli.
Ripottele pohjan päälle pororouhe sekä tomaatti- ja sipuliviipaleet, mozarella sekä persiljasilppu.
Riko kananmunien rakenne ja vatkaa sekaan ranskankerma sekä kerma.
Kaada varovasti piirakan päälle kauttaaltaan.
Paista piirakkaa 200 asteessa hieman kestitasoa alempana (ylä- ja alalämpö) noin 30-40 minuuttia.
Nosta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa ylemmäs saamaan väriä.
Onnistuukohan gluteenittomista jauhoista?
VastaaPoistaEn näe syytä miksi ei onnistuisi. Tulee hieman mureampi pohja, mutta uskon onnistuvan hyvin :)
PoistaHei! Mitenkähän piirakka käyttäytyisi pakastaessa,vetistyyköhän pahasti?? ��Haaveilen tehdä tätä lasten tuplasynttäreille ��
VastaaPoistaOlipa maailman surkein pohjataikina
VastaaPoista