28. huhtikuuta 2016

Ihanat uunissa tehtävät donitsipallot


Vappu lähestyy kovaa kyytiä, mutta mikäli sima unohtui laittaa tekeytymään ja munkitkin on vielä paistamatta, ei hätää! Simaa voi ostaa valmiina joko kaupasta tai vappumarkkinoilta ja nämä super herkulliset ja helppotekoiset donitsipallot pyöräyttää pöytään reilussa puolessa tunnissa alusta loppuun. Vielä siis ehtii hyvin :)
Ohje on sama kuin blogissa aiemminkin vilahtanut Suklaapossun  herkkuresepti, mutta resepti on sen verran herkullinen, etten ole sen löydettyäni muita kokeillutkaan.
Tällä kertaa paistoin taikinan kakkutikkarimuotissa, jotta sain niihin pyöreän muodon. 
Idea tähän tuli Pullahiireltä.


Helpot ja herkulliset uunissa tehtävät donitsit
(ohjeella tulee 20 pientä donitsipalloa ja lisäksi vaikka 6 donitsipellillä paistettua, mutta huom donitsit voi paistaa myös esimerkiksi muffinipellillä) 
 
Donitsitaikina 
 
0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa 
 
Lisäksi 
 
n. 75 g voita
1 dl sokeria + 1 tl kanelia
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja öljyä käyttämäsi kakkutikkarimuotti/donitsipelti kevyesti.
Sekoita öljy, piimä, muna, suola, kardemumma ja sokeri kulhossa sekaisin.
Mittaa ja yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi nesteiden päälle ja sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa. 
 
 
Lusikoi taikina pursotuspussiin ja pursota taikinaa kakkutikkarivuoan kolot lähes täyteen asti tai donitsipellille vähän alle puoli väliin asti.
Paista heti uunin keskitasossa n. 6-10 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta sekä donitsien koosta.
Seuraa donitseja ja varo paistamasta liikaa.
 
 
Kun donitsit ovat valmiita, ota ne uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.
Irroita hieman jäähtyneet donitsit varovasti muotista.
Sulata voi yhdelle syvälle lautaselle. 
Mittaa sokeri ja kaneli toiselle lautaselle ja sekoita ne keskenään.
Pyöräytä donitseja ensin nopeasti voissa (tai voitele pullasudilla, jolloin voita tulee hieman vähemmän donitsiin) ja hetken vetäytymisen jälkeen vielä kaneli-sokeriseoksessa.
Nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...