20. joulukuuta 2016

Piparkakun makuiset valkosuklaafudget


Joulu on vain muutaman päivän päässä ja taas tulee kiire. En ymmärrä, miten olen joka vuosi tässä samassa tilanteessa. Mietin ajoissa, että aloitan joulupuuhat hyvissä ajoin, jotta kerkeän toteuttaa kaikki suunnitelmani, mutta joka kerta Joulu kuitenkin tulee liian nopeasti. 
Tällä kertaa aion olla stressaamatta tuosta kiireestä ja nautin näistä viimeisistä joulun odotus hetkistä ja sen mitä en kerkeä tehdä, ostan valmiina. 
Ehkä ensi sitten ensi jouluna kerkeän tehdä taas enemmän itsetehtyjä lahjoja sekä viemisiä :)


Kiireestä huolimatta fudgeja ehtii onneksi aina tekemään, sillä ne ovat helppoja ja nopeita valmistettavia ja maistuvat lähes jokaiselle. Tällä kertaa kokeilin valkosuklaafudgeja piparkakkumausteella höystettynä ja hyvin nämäkin maistuivat. 
Piparkakkumauste maistui fudgeissa hyvin ja taittoi mukavasti valkosuklaan makeutta.


Piparkakun makuiset valkosuklaafudget

200 g kondensoitua maitoa
200 g valkosuklaata
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl siirappia
1 rkl vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan kondensoitu maito, piparkakkumauste sekä siirappi ja sekoita ne keskenään. 
Rouhi valkosuklaa pieneksi ja lisää kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut kokonaan  ja seos tasaista. 
Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita nopeasti sekaisin.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja nosta hieman jäähdyttyään jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
Kun massa on kiinteää, leikkaa fudge annospaloiksi.


Ihanaa, rauhallista ja stressitöntä Joulua kaikille! <3

4 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloinen yhdistelmä, piparkakkua ja valkosuklaata :P Ja niin ihanan tunnelmalliset kuvat :) Tuo on niin tuttua! Joka vuosi suunnittelen tekeväni Jouluksi vaikka mitä, mutta aina Joulu vain tulla humpsahtaa yllättäen. Ja joka vuosi suunnittelen aloittavani aikaisemmin. Ehkä ensi vuonna sitten ;) Oikein ihanaa joulunodotusta myös teille Maiju :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suklaapossu! Se on kyllä kumma, kuinka aika juoksee niin joutuin ennen joulua, mutta tosiaan, ehkä ensi vuonna... :) <3

      Poista
  2. Ihanan näköisiä fudgeja! Mun piti fudgeja jouluksi kokeilla, mutta en kerkeäkään... josko sitten vaikka tyttären synttäreille tammikuussa ;) Mulla on nimittäin kokonaan fudget kokeilematta! Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! <3 Ohoh, vaikka leivot niin paljon, niin fudget on vielä kokeilematta. :) Kannattaa ilman muuta korjata asia tammikuussa, sillä fudget ovat helppoja ja hyviä, minkä lisäksi niitä voi varioida lähes rajattomasti oman makunsa mukaan :P Kiitos, ihanaa Joulua teillekkin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...