4. toukokuuta 2014

Marianne muffinit


Kaupassa oli myytävänä ihanan näköisiä Marianne muffinsseja ja ajattelin tekasta viikonlopun vieraille oman versioni sellaisista. Mintun maku ei tullut mielestäni tarpeeksi esiin, mutta muuten nämä olivat herkullisia. Ehkä jotain kertoo se, että eilen leivotuista 12 muffinista jäi tämän päivän vieraille 1. Eli pitää varmaan tekaista uusi satsi ja kokeilla lisätä piparminttuaromia. Onneksi nämä ovat niin helppoja tehdä... Alla ohje, jolla nyt tein. 


Muffinit (12 kpl):
1 dl juoksevaa margariinia/muuta rasvasekoitetta
150 g ranskankermaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl piparminttuaromia (lisää halutessasi voimakkaamman maun)
3 dl jauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
100 g mariannerakeita murskattuna

Sekoita rasva, ranskankerma, munat, pipaminttuaromi sekä sokerit kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mariannemurska sekä kuivat aineet nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti ja hyvin sekaisin, älä kuitenkaan vaivaa.Voit käyttää sekoittamiseen esimerkiksi nuolijaa. Öljyä muffinipellin kolot kevyesti, kaada taikina pursotin pussiin ja annostele taikina muffinipellin koloihin (täytä n. 3/4 osaa). Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

100-150 g valkosuklaata 
(0,5-1 tl piparminttuaromia)
mariannerakeita murskattuna

Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa (lisää halutessasi piparminttuaromia) ja dippaa muffineiden yläosat suklaaseen. Ripottele päälle mariannemurskaa.

Nämä voi toki herkutella myös ilman kuorrutetta, alla kuva kuorrutusta odottavista muffineista.


 



1 kommentti:

  1. Ihana blogi, täynnä herkullisia reseptejä :) Täytyy laittaa kokeiluun tämäkin versio Marianne-muffinsseista. Takuuvarmasti toimiva makuyhdistelmä aina! Kurkkaa mun Marianne-kuppikakkuversio blogista kuppikakut.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...