16. syyskuuta 2014

Helppo omenatrifle


Sunnuntai-iltana meillä herkuteltiin tällaisilla omenaherkuilla. Nämä ovat tosi helppoja ja melko nopeita tehdä ja mikäli ne tulevat jälkiruoaksi, voi ne hyvin tehdä jääkaappiin valmiiksi odottamaan jo ennen ruokaa. Herkun mausta mieleeni tuli vaniljakastikkeinen uuniomena, mistä itse pidän kovasti. Annoskoot olivat ehkä hieman turhan isoja neljälle jaettuina, sillä aika makeaahan tämä oli, mutta tuota makeuttakin on helppo säätää. Voit esimerkiksi vaihtaa omenahillon makeuttamattomaan omenasoseeseen tai vauvansoseeseen. Triflen voi tehdä myös yhteen isoon maljaan ja jakaa vasta pöydässä. 
Sekoitin suoraan vaahtoon aiemmin tekemääni omenahilloa, mutta jälkeenpäin mietin, että tästä olisi ehkä tullut parempaa, jos olisi annostellut myös tuon hillon raitoina samoin kuin keksimurskankin... No ensi kerralla kun näitä teen, vaihdan keksin digestive- tai kaneli-hunajakeksiin ja annostelen omenasosetta omana kerroksenaan.  Näitä voisi myös kokeilla tällä ihanalla ohjeella vaihtaen mansikoiden tilalle karamellisoituja omenakuutioita tai omenasosetta.


 Omenatrifle (4-6 annosta tai 1 iso malja)

3-6 omenaa (koosta riippuen)
2 rkl fariinisokeria
kanelia
20 g voita
2,5 dl flora vanillaa
200 g mascarponea
1,5-2 dl omenahilloa/sosetta
4-6 kaurakeksiä (itse laitoin 4 isoa)

Kuori omenat, poista omenankodat ja paloittele omenat kuutioiksi. Laita voi pannulle kuumenemaan ja sekoita sulaneeseen voihin fariinisokeri sekä hieman kanelia. Lisää pannulle omenalohkot ja paista niitä hetken aikaa, kunnes ne pehmenevät hieman, mutteivat vielä soseennu. Anna omenoiden jäähtyä.
Murenna keksit. Voit esimerkiksi laittaa keksit pakastuspussiin ja kaulita päältä kaulimella, niin että keksit murskautuvat.
Vatkaa vaniljakastike löysähköksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja jatka vatkaamista. Kun vaahto on tasaista ja paksua, lisää vielä omenasose ja vatkaa sekaisin.
Annostele omenavaahtoa, keksimurskaa ja karamellisoituja omenalohkoja kerroksittain lasiin/maljaan, aloittaen ja lopettaen omenavaahdolla. Koristele keksimurskalla.Vielä kuva herkusta muutaman lusikallisen jälkeen... Nam...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...