9. syyskuuta 2014

Ihanat omenamuffinssit kauramurupäällisellä


Löysin joskus kuukausia sitten Suklaapossun ihanasta blogista herkullisen kuuloiset ja näköiset omenamuffinssit, jotka jäivät mieleeni kummittelemaan. Kun nyt sain ison omenasatsin anoppilasta, oli yksi heti mieleeni tulleista herkuista juuri nuo muffinssit ja niitä oli vain pakko testata. Hyvä, että testasin, sillä niin hyviä muffinssit olivat! Muffinsseissa yhdistyi hieman maustekakkumainen mehevä muffinssi, yllättävä kostea omenasydän sekä rapea kauramurupinta. Vaikka valmis vaniljakastike unohtui jääkaappiin, ei se haitannut yhtään, sillä nämä herkut maistuvat paljaaltaankin, eivätkä kaipaa rinnalleen mitään. Toki vaniljakastike vielä kruunaisi muffinssit, mutta tulisiko näistä sitten jo syntisen hyviä ;)


Kun lasten kanssa leivoimme, niin muffinssipohjastamme tuli hieman erilainen kuin suklaapossun alkuperäisessä ohjeessa (esim. kaurahiutaleet puuttuvat), mutta silti nämä olivat herkullisia ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Suklaapossun alkuperäisen ohjeen löydät täältä .


Ohje on todella nopea ja helppo, sillä aineet vain sekoitetaan keskenään sekaisin, mutta tulos on silti maukas. Itselläni ei ollut omenahilloa kun aloin muffinsseja tekemään, joten tein ensin omenoista sosetta ja käytin sen muffinsseihin. Mikäli teet soseen ohjeen mukaan, tee se hieman aiemmin, jotta se ehtii jäähtyä hyvin ja jos sosetta jää, voit pakastaa sen pieniin annoksiin tai syödä esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa. Jos taas haluat päästä hieman helpommalla, voit käyttää valmista hilloa tai omenasosetta.

Omenasose

1 kg happamia kirpeitä omenoita
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1,5 + 0,5 dl vettä

Kuori omenat, poista omenakodat ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, 1,5 dl vettä ja muut aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuutin ajan, kunnes omenat soseutuvat. Lisää tarvittaessa keittämisen aikana loput 0,5 dl vettä (mikäli sose on kovin paksua). Anna jäähtyä.

Omenamuffinssit (16-18 kpl)

Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl omenasosetta/hilloa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1-1,5 tl kanelia

Kauramurupäällinen:
50 g voita
0,75 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Voitele/öljyä muffinssipelti ja jaa taikinaa muffinssipellin koloihin siten, että noin 3 osa kolosta täyttyy. Laita n. 1 tl omenasosetta jokaisen muffinin keskelle ja lisää loppu taikina päälle. Sulata kauramurupäälliseen tuleva voi ja sekoita muut päällisen aineet joukkoon. Ripottele kauramurua muffinien päälle. Paista 200 asteessa n. 18 min.
 Anna jäähtyä ja tarjoile joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.



Muffinssit maistuvat niin lämpiminä tuoreeltaan kuin myös seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Nämä on niin hyviä! Kokeilepas joskus vielä vaahdotetun vaniljakastikkeen kera, niistä todellakin tulee syntisen hyviä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Kiitos taas sinulle ihanasta ohjeesta. :) Täytyypä testata, jos tässä vielä uskaltaa kun alkaa uhkaavasti näkyä vaa`alla kaikki nämä testatut herkut...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...