Viime viikonloppuna tein vielä ristiäiskakutkin samaan perheeseen, mihin meni jo aiemmin postaamani pienen prinsessan kimaltavat kakut.
Ristiäiskakkuun toivottiin valko-turkoosia sävymaailmaa ja kakun koristeissa toiveena oli nimipalikat sekä rusetti. Nimipalikoiden kaveriksi valikoitui nalle. :)
Kakun sisällä vaalea kakkupohja sekä mansikkamousse tuoreilla mansikoilla.
Kakun päällinen sokerimassan sekä vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.
Koristeet sokerimassasta.
Täytekakkujen lisäksi juhliin meni vielä voileipäkakkuja. Tämä porokakku , joka on täytteiltään muuten sama kuin tämä juhannuksen porovoileipäkakku , mutta poroa on käytetty täytteeseen noin 50 g ohjetta enemmän ja ranskankermaa koko 200 g.
Porokakun kaverina oli tällä kertaa myös lohikakku, jonka ohje täällä.
Wautsi, miten hienoja kakkuja olet tehnyt kesän aikana :) Miten saat tuon voileipäkakun pinnan noin kauniin tasaiseksi?
VastaaPoistaVoi kiitos Leipoo sukkasillaan! :) Leikkaan leivät aina ihan tasaiseksi ja kun reuna valmiissa kakussa on tasainen ja siisti, niin levittyy tuo tuorejuusto/sulatejuusto siihen hyvin. Tuo päällypinta taas sileytyy vähän kuin itsekseen notkistetulla sulatejuustolla ja tuorejuuston tasoitan veitsellä tai palettiveitsellä. Tuorejuustokin kannattaa siis notkistaa ennen levitystä :)
Poista