Ihastuin joitakin vuosia sitten upean näköisiin sokerimassakakkuihin,
joita sitten halusin itsekin opetella tekemään.
Saatoin uppoutua tuntikausiksi väkertämään pikkutarkkoja koristeita ja
nautin ihaillessani valmista kakkua.
Vielä edelleenkin ihailen taidolla tehtyjä ja koristeltuja kakkuja,
mutta jotenkin olen viime aikoina ihastunut myös kermakakkuihin.
Olen huomannut, että kermakakuistakin saa upean näköisiä sekä juhlavia, minkä lisäksi kermakakkujen ehdoton valtti on huomattavasti sokerimassaa parempi maku.
Voinkin samalla paljastaa, että sokerimassakakuista jätän aina kuorrutteen syömättä, kun taas kermakakuissa - mitä enemmän kuorrutetta, sitä parempi :P
Valitettavasti kermakakkujen koristelu on usein aika perinteinen ja samantyylinen,
mutta itse olen innostunut kokeilemaan erilaisia koristelutyylejä/tekniikoita.
Olisikin ihana nähdä paljon eri tavoilla koristeltuja kermakakkuja.
Tähän mennessä olen kokeillut erilaisia pursotuksia,
sekä sileäpintaisia kermakakkuja. Koristeluun olen lisäksi käyttänyt
tuoreita marjoja, aitoja kukkia sekä sokerimassakoristeita.
Mutta siinä tällä kertaa tarpeeksi kermakakuista...
Pitihän minun julkistaa myös arvonnan tulos, jota olette jo varmaan odotelleetkin.
Arvonnasta jätettiin jälleen pois tuplavastaukset ja arvonta suoritettiin 44 arvan kesken.
Onnetar suosi tällä kertaa arpanumeroa 9, jolla osallistui Leena-Muori.
KIITOS kaikille osallistuneille ja ONNITTELUT voittajalle!
Ilmeisesti Leena-Muori ei ollut osallistunut facebookissa,
joten yllätyspalkinto jää nyt ylimääräiseksi.
Ajattelinkin siis tehdä niin, että mikäli saan Leenalta vielä varmistuksen asiaan,
niin arvon vielä tuon yllätyspalkinnon facebook-sivuilla osallistuneiden kesken.
Mielestäni tämä on reilua, sillä usea oli käynyt tykkäämässä myös siellä parantaakseen voittoaan.
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
Ihan älytön yllätys täällä, tuhannet kiitokset!!! <3
VastaaPoistaJa todella kauniita kakkuja! Suosin itse kermakakkuja juuri niiden maun takia. Tykkään kyllä, että niissäkin on vaihtelun varaa. :) Muutamia massakakkuja olen tehnyt. Nekin on kivoja mutten oikeen jaksa näpertää koristeita. Siinä olisi selvä kehityskohde itsellä. :D Tuossa toiseksi ylimmässä on tosi kiva tuo reuna, miten oot sen pursottanu?
Voi Leena-muori, turhaan kiittelet, onnetar hoiti homman :D Kiitos itsellesi, kun osallistuit arvontaan ja kiitos myös kakkukommentistasi :)
PoistaOlen pursottanut kakun reunan terälehtityllalla (hieman kuin suora ohut pisara) hieman vinoon. Pisaran paksumpi pää tulee kakun reunaa vasten ja ohuempi tekee sitten tuon röyhelön.
Alkuun tein tosi ohutta,hennon ja kauniin näköistä röyhelöä, mutta käden väsyessä alkoi röyhelökin paksuuntua :D
Aivan ihania kakkuja! Ihastelin itsekin tuota saman kakun reunapursotusta kuin Leenakin ja odotan innolla kuulevani miten se onkaan tehty :)
VastaaPoistaVoi kiitos Suklaapossu! <3 Vastasinkin jo ylle Leenalle, kuinka reuna on tehty :)
PoistaTodella kauniita kakkuja ja uskomattoman sileitä kermareunoja! Mitä noissa aidoissa kukkakoristeissa on alla, jotta ne voi pistää kakun päälle?
VastaaPoistaKiitos Henna! :) Kukiksi on valittu myrkyttömiä kukkia ja kukkien alapinnoille on sivelty sulatettua valkosuklaata. Toisinaan olen käyttänyt kukkien varsissa myös elmukelmua.
PoistaHei! Upeita kakkuja! Haluaisin syntymäpäiville tehdä joko tuon ylimmän tai vaaleanpunaisen kermapursotus kakun. Voisinko saada näihin ohjeet?? :)
VastaaPoistaVoi kiitos! :) Tuo ylin kakku on tehty siten, että ensin kerma vatkataan hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi ja sen jälkeen olen ensin pursottanut kermavaahtoa tasaisesti koko kakulle. Tämän jälkeen vedän palettiveitsellä ensin kakun yläpinnan tasaiseksi ja sen jälkeen kakun reunojen pintaa samalla, kun pyöritän kakkua ympäri. Lopuksi tasoitan päällisen vielä uudelleen.
PoistaVaaleanpunainen ruusupursotus on tehty siten, että olen tähtityllalla pursottanut vieriviereen ruusuja (tehdään spiraali aloittaen keskeltä). Kannattaa pursottaa reunojen alaosat ja jatkaa siitä ylöspäin.
Toivottavasti ohjeista oli apua :)Kysy tarkennusta, mikäli selitin epäselvästi...