22. tammikuuta 2017

Salted caramel cheesecake


 Olen jo useasti maininnut täällä blogissakin siitä, kuinka olen hullaantunut suolaisen ja makean liittoon. Ei siis liene ihme, että kun tämä kakku alkoi vilahdella facebookissa sekä leivontablogeissa, oli myös minun päästävä sitä kokeilemaan. 


En ollut koskaan aiemmin kokeillut uunissa paistettavaa juustokakkua, joten minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakko-odotuksia kakulta - saati sitten jotakin, mihin tätä kakkua verrata. 
Jostakin syystä yllätyin kuitenkin kakusta positiivisesti. 
Kakun digestive-pohja sai uunissa hieman erilaisen maun kuin liivatteilla hyydytettävissä kakuissa ja kakun tuorejuustotäyte muuttui uunin lempeässä lämmössä ihanan samettiseksi ja täyteläiseksi.
Kakun kruunasi vielä kakun päälle levitettävä kinuskikerros, jonka pinnalle ripoteltiin sormisuolaa.


Sen verran myönnettäköön, että kyllä tämä hieman tuhdimpi ja raskaampi on, kuin jääkaapissa hyydytettävät kanssasisarensa, mutta siitäkin huolimatta herkullinen ja ehdottomasti myös santsipalan arvoinen. Kakkua voisi raikastaa tuoreet marjat tai marjakastike, mutta näin talvipakkasilla tämä oli ihanaa ilman raikkautta tai kirpsakkuuttakin. 
Mikäli et siis ole tätä kakkua vielä kokeillut, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


Kakun reseptin otin Kanelitytön kakkuparatiisista täältä (klik), alkuperältään resepti on Wicked sweed kitchenistä täältä (klik). (Suolan jätin täytteestä pois.) 

Salted Caramel Cheesecake

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Juustokakkutäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia 160 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
(Huom! Uunivuoasta sekä uunin tehokkuudesta riippuen
paistoaika voi venyä 40-45 minuuttiinkin)

Kinuski:

1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

Tee kinuskikerros kun kakku on jäähtynyt täysin. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse ja ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin mun suosikki ♥ Ja aivan yli-ihania nää sun kuvat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Kyllä tämä meilläkin melkoisen suosion sai, kiitos inspiraatiosta :)

      Poista
  2. Voiko tämän pakastaa? Jos voi, niin kannattaako pakastaa ilman kinuskia? Riittääkö kinuskin teko samana päivänä kun on juhlat?
    Kiitos taas simppelistä ja herkullisen näköisestä ohjeesta! <3
    -Jenni-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kokeillut, mutta uskoisin kyllä että voi pakastaa. Kannattaa tosiaan pakastaa ilman kinuskia. Mikäli juhlat ovat päivällä, niin uskaltaisin sanoa että riittää kun tekee kinuskin aamulla. Kinuskin täytyy kuitenkin ehtiä jähmettyä kunnolla, niin siksi tarvitsee jonkin verran aikaa...
      Ihana, jos ohjeesta oli iloa <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...