17. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän kakkuja


Aina ei voi onnistua ja perjantai tuntuikin olevan taas sellainen päivä, ettei olisi pitänyt leipoa alkuunkaan. Tuntui, että mikään ei onnistu kunnolla... Yllä olevan kakun oli tarkoitus olla täysin valkoinen ulospäin ja vasta leikattaessa olisi selvinnyt, että vaniljaisen valkosuklaatäytteen alla on vielä mustikka-mansikkatäyte. Toisin kuitenkin kävi... Kun olin täyttänyt isomman vuoan valkoisella täytteellä ja olin nostamassa kakkua jääkaappiin hyytymään, osui irtopohjavuoan lukko jääkaapin reunaan ja aukesi. Valkoinen täytemassa valui siis jokapuolelle, jääden onneksi edes matalaksi kerrokseksi vuoan sisälle...
Kakku maistui kuitenkin hyvälle ja näytti ihan kivalta, joten pääsi kahvipöytään tarjolle. Itse asiassa moni luuli kakun näyttävän tarkoituksella tuollaiselta "kerrosmallilta". Tyttärenikin kysyi koulusta tullessaan, että kenelle tuo kerroskakku on äiti menossa.... =) 


Toinenkaan tekemäni ystävänpäiväkakku ei onnistunut täysin... Siskoni pyysi minua tekemään kermavaahtokoristeisen kakun, jossa olisi sydän jollakin tavalla. Päädyimme lopulta siihen, että kakun reunoille tulisi kermavaahtoa ja päälle vaaleanpunainen suklaakuorrute sekä kukkia, jotka muodostaisivat sydämen. Täytteeksi tuli mansikka- sekä valkosuklaamousset.No kuten sanottu, ei mennyt ihan putkeen tämänkään kanssa. Valkosuklaakuorrute oli oikean vaaleanpunainen vielä ennen valkosuklaan lisäämistä, mutta valkosuklaa värjäsi kuorrutteen tuollaiseksi persikan väriseksi. Kermavaahdon kanssakin sattui muutamia onnettomuksia ja lopulta en tiennyt, itkeäkkö vai nauraa. Päätin nauraa ja kakusta tuli lopulta ihan kiva, vaikkei ihan suunnitelmien mukainen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...