29. huhtikuuta 2014

Raikas mango-passionhedelmäjuustokakku


 

Löysin aivan ihanan näköisen ja herkullisen kuuloisen juustokakun unelmaa leipomassa-blogista ja halusin testata kakkua. Kakku oli mielestäni tosi hyvää ja keräsi kehuja myös juhlapöydässä. Kuten kuvasta näkyy, valitettavasti yksi pienistä herkkusuistani ehti käydä tökkäämässä kakun pintaan kuopan, mutta mitäs nyt yksi kolo komeassa =) Muokkasin ohjetta jonkin verran ja alla on oma versioni, alkuperäisen ohjeen löydät täältä . Kakku tehty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:

200 g keksiä murskattuna ( itse laitoin 100 g digestiveä ja 100 g biscuit ringsejä)
75 g voita
100-200 g mansikoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi) Leikkaa mansikoista kannat pois ja halkaise mansikat. Asette mansikat tiiviisti  vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. 
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

2,5 dl vispikermaa
250 g mascarponea
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
0,5 dl (n. 4 kpl) siivilöityä passionhedelmää
250 g mangososetta (2 prk vauvansosetta)
4 liivatelehteä
2-3 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokerit vaahdoksi (saa jäädä hieman löysähköksi). Notkista mascarpone ja lisää siihen vaniljarahka, lisää seos kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi vielä magososeet sekä passionhedelmä. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:

250g mangososetta
2-3 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ainakin 5 minuutin ajan. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kiille irtopohjavuokaan täytteen päälle varovasti lusikan kautta ja anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan. 

Irrota kakku varovasti vuoasta hyydyttämisen jälkeen ja koristele mansikoilla sekä passionhedelmällä.






4 kommenttia:

  1. Oi! Oikein kaunis kakku! Ihana nähdä, että resepti on päässyt käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaunis oli esikuvakin... :) Resepti oli niin hyvä, että pakkohan sitä oli testata. Kiitos vielä.

      Poista
  2. Kakku on tosiaan oikein kaunis ja varmasti ihanan makuinenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kakku tosiaan oli ihanan makuinen. Keräsi paljon kehuja ja samanlaisia toivottiin heti eräiden ristiäisten tarjoilupöytään... =)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...