Vihdoin olemme saaneet nauttia useiden päivien ajan lämpimistä ja kesäisistä ilmoista täällä oulunkin korkeudella :)
Näistä lämmöistä onkin sitten nautittu ihan toden teolla, eikä sisällä ole kulutettu aikaa edes leipomiseen, mikä tietysti on näkynyt täällä blogin puolella hiljaiselona...
Tänään kuitenkin aloitin aamupäivän "leipomisella", sillä facebookin ryhmissä on vilahdellut helppotekoinen valmiista croissant-taikinoista tehty kranssi ja halusin kokeilla sitä.
Tämä todellakin oli helppo ja nopea tehdä, mikä sopi täydellisesti näin lämpimään päivään. Nopeasti ja helposti herkkua, joka on mukava nautiskella vaikka ulkona välipalaksi.
Käytin tähän tosiaan valmista purkissa olevaa croissant-taikinaa, mutta toki taikinan voi tehdä itsekkin jos haluaa. Minulle kelpasi tänään vallan mainiosti tällainen valmisversio.
Täytteet voi valita omien makumieltymystensä mukaan, minulla täytteenä oli tänään kinkkua ja juustoa.
Ja voi NAM, kun tämä oli hyvää!
Täytetty croissant-kranssi
2 prk (á 240 g) valmista croissant-taikinaa
n. 100-150 g valkosipulituorejuustoa
n. 150 g kinkkusuikaleita
reilu 100 g emmental-juustoraastetta
voiteluun munaa tai maitoa
Laita uuni lämpenemään 180-200 asteeseen (kiertoilma 180, normi 200).
Avaa croissant-taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä croissantit kuvan mukaisella tavalla uunipellille ympyrän muotoon.
voitele croissantit tuorejuustolla ja levitä päälle juustoraaste sekä kinkkusuikaleet.
Käännä taikina täytteiden yli ja työnnä taikina pää kranssin alle.
Voitele lopuksi kananmunalla tai maidolla.
Paista uunissa 12-15 minuuttia. Lisää halutessasi paiston loppupuolella juustoraastetta kranssin pinnalle.
No vähänkö hyvä idea! Tämä menee kyllä joku kerta meilläkin kokeiluun, nam!! :)
VastaaPoistaIdea oli kyllä loistava, kuka lie keksinyt :) Kannattaa ilman muuta kokeilla, oli herkkua ja katosi hetkessä parempiin suihin :P
PoistaMahtavia ohjeita :)
VastaaPoistaMahtavia ohjeita :)
VastaaPoista