11. elokuuta 2015

Ihana ja raikas makuvesi


Tänään on vihdoin ollut täällä oulunkin korkeudella ihanan lämmin päivä ja on tätä lämpöä odotettukkin. Tässäpä ihana ja virkistävä vinkki helteisiin päiviin, juhliin ja miksei ihan arkeenkin :)

Olin yksi päivä vieraana paikassa, jossa minulle tarjottiin makuvettä juotavaksi. Olin myyty kerrasta ja nyt tuota makuvettä on tehty meidänkin kotona jo pariin otteeseen.
Vedenhän voi maustaa tietenkin itse kukin oman makunsa mukaan, mutta minä maistoin ensimmäistä kertaa tällaista vettä, joka oli maustettu kurkulla sekä sitruunalla.
Tuo kurkku maistuu yllätävänkin hyvin vedessä ja se pehmentää hienosti tuota sitruunan makua. Kannattaa ilman muuta kokeilla, jos et ole vielä kokeillut.
Sen lisäksi, että tämä vesi maistuu oikeasti hyvälle, se myös näyttää kivalta ja sitä voi hyvin käyttää myös juhlissa janojuomana tavallisen veden sijaan.
Itseasiassa meillä tätä tarjoiltiin myös pojan syntymäpäivillä ja tästä tykkäsivät niin lapset kuin aikuisetkin. Tämä vesi meni jopa paremmin kaupaksi kuin pöydässä ollut mehu :) Mikäs sen parempaa, edullista, terveellistä, kaunista sekä hyvää vettä, jota juo mielellään päivän vedensaantisuositusannostuksen (onkohan tuo edes oikea sana !?) verran.


Kurkku-Sitruuna makuvesi

5 l kylmää vettä
1/2 sitruuna
pala tuorekurkkua

Pese sitruuna sekä kurkku ja viipaloi ne kannuun/astiaan.
Lisää päälle vesi.
Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan (voit tarjoilla juoman myös heti, mutta silloin kannattaa pienentää vesimäärää).
Säilytä jääkaapissa.



4 kommenttia:

  1. Ihanaa :) makuvedet toimivat niin hyvin kesällä!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitääkin testata. Sitruunaa on kyllä tullut testattua, mutta kurkku on jostain syystä jäänyt testaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ilman muuta testata, yllätyin itse siitä kuinka hyvin tuo kurkku antaa makua ja se pehmentää myös sitruunan makua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...