3. lokakuuta 2015

Kaunis Kreeta


Nyt heti tähän alkuun pieni varoituksen sana, sillä tämä postaus on melkoinen kuvapläjäys.
Mielestäni kuvat kuitenkin kertovat niin paljon paremmin asioista kuin sanat, että annan niiden näytellä pääosaa ja kertoa suurimman osan Kreetan matkastamme.


Tulimme siis takaisin Kreetalta viikko sitten ja matka oli minulle ensimmäinen kyseiseen paikkaan.
Täytyy sanoa, että vaikka paljon odotin matkalta, niin kyllä Kreeta lähes kaikki odotukset sai täytettyä. Olen käynyt aiemminkin Kreikassa, mutta silloin Rodoksella ja kyllä vei Kreeta voiton 6-0. Kreeta on kaunis vuoristoinen saari, jonka asukkaat olivat iloisia ja ystävällisiä meitä kohtaan. Koska matkamme ajoittui sesongin loppuun, niin myös hinnat olivat hyvin lompakko-ystävällisiä ja teimmekin paljon edullisia tuliaisostoksia.
Joka puolella missä kuljimme, näkyi kiemurtelevan kauniita kukkivia köynnöksiä, jopa talojen seinät olivat monessa paikkaa niiden peitossa. Ja minne vain katsoikin, tuntui siellä kasvavan myös oliivipuu, sitruunapuu tai limepuu, varsinkin tuo oliivipuu...

 


Ja jos mihin vain katsoessa näkyi noita puita tai köynnöksiä, niin näkyi myös kissoja ja koiria, mikä on hyvin yleistä kyllä muuallakin etelä-euroopan maissa. Minua nuo eläimet eivät häirinneet, muuten kuin pyrkiessään osallistumaan ruokailuumme.



Majoituimme Georgioupoliksessa, joka on pieni kalastajakylä Rethymonin ja Hanian välissä.


Georgioupolis oli pieni todella rauhallinen ja kaunis paikka vuoriston ja meren välissä. Toiseen suuntaan katsoessa näkyi kaunis kirkas turkoosi meri ja toiseen suuntaan katsoessa korkeat vuoret.
Georgioupoliksen katuja reunustivat ihanat pienet tavernat sekä suuret eucalyptuspuut, jotka on aikoinaan istutettu kuivaamaan maaperää ja hävittämään näin malariahyttysiä. Nuo yli satavuotiaat puut olivatkin komea näky katujen varsilla.









Itse pidin Georgioupoliksesta paljon, sillä se oli kaunis, rauhallinen ja helppokulkuinen, mutta kyllähän se rehellisesti sanottuna oli muutamassa päivässä koluttu aika läpikotaisin. Onneksi Georgioupoliksesta pääsee kuitenkin helposti linja-autolla niin Haniaan kuin Rethymoniinkin ja auton vuokratessaan mihin päin Kreetaa vain :)
Me kävimmekin tutustumassa Haniaan, Rethymoniin sekä Kreetan ainoaan makean veden järveen - Kournas järveen. Ei se ehkä ihan näin suomalaisesta kovin isolta järveltä näyttänyt, mutta kaunis oli kuin postikortti. Kuvat eivät todellakaan tee oikeutta tälle järvelle, sillä se oli upea! Tässä kuitenkin muutama kuva tuosta upeasta paikasta sekä siellä uiskentelevista kilpikonnista... Kannattaa ilman muuta käydä ja vuokrata polkuvene, jos Kreetalle matkustaa.










Hania oli myös käymisen arvoinen paikka, kaunis vanha kaupunki ja satama. Vanhan kaupungin pienet kauppakujat olivat ihana paikka tehdä edullisia ostoksia ja siellä meni helposti koko päivä - olisi mennyt useampikin...



Rethymon ei puolestaan tehnyt minuun yhtä suurta vaikutusta... Vanha kaupunki oli toki kiva sielläkin, mutta tunnelma eikä satama-alue yltänyt lähellekkään samaan kuin Haniassa. Kauppojen hintataso kuitenkin ehkä edullisempi kuin Haniassa.



Georgioupoliksesta vielä hieman... 
 
 
Paikallinen "medican unit" oli hieman erilainen, kuin mihin olemme täällä Suomessa tottuneet... Onneksi ei tullut tarvetta käyttää palveluita...


Myös hajuvedet myytin hieman eri tavalla, kuin mihin olemme Suomessa tottuneet... :D


Hajuvedet olivat isoissa lasiastioissa, joista myyjä sitten laski hajuvettä pieneen lasipulloon, kun asiakas oli valinnut mieleisensä. Tämä siis paikallisessa koruliikkeessä, josta mekin ostimme hajuvettä kotiin tuotavaksi... Ihania tuoksuja oli vaikka kuinka ja hajutestereitä haistellessa olisi tehnyt mieli ostaa näitä kotiin useampikin pullollinen. Yhden pullon hinta oli muuten 10 euroa...


 Hajuvesistä sitten kahvilatarjontaan... Eihän sitä leivontabloggaaja selviä ulkomaan matkastakaan ilman kahvilaherkkujen nauttimista... Ja voi millaisia herkkuja löysimmekään!




Siinä pääsikin sitten käymään niin, että kun "erehdyimme" ystäväni kanssa maistamaan alla olevassa kuvassa näkyvää oreo-kakkua, ei paluuta ollut. Kävimme kolme kertaa syömässä samassa kahvilassa saman leivoksen, emmekä edes halunneet maistaa muuta... Se oli niiiiiin hyvää.


Kahvilan henkilökunta oli täyttä timanttia ja he toivatkin usein meille kaupantekijäisinä keksejä, pullia, pähkinöitä, jälkiruokasnapsit tai jotakin muuta pientä ja niin pääsimme onneksi maistelemaan muitakin leivoksia kuin oreo-kakkua :D Saimmepa koti-Suomeenkin vietäväksi laatikolliset leivonnaisia.... Kerta kaikkiaan ihana kahvila ja sydämellinen palvelu!


 Niin säästähän en vielä kerennytkään mainita... Eli sää oli koko lomamme ajan lämmin, 26-30 astetta ja pääosin aurinkoinen. Lämmöstä ja auringosta saimme nauttia niin, että lähes jokainen seurueemme jäsen ehti polttaa nahkansa auringossa.
Kerran sade kuitenkin osui kunnolla kohdallemme ja saimme kyllä tuntea sen voiman. Sadetta tuli sellaisella voimalla ja vauhdilla, että alkoi jo heikompaa hirvittää. Kadut tulvivat ja vettä oli niin, ettei kuivista kengistä ollut tietoakaan. Onneksi sade meni kuitenkin pian ohi ja hetken päästä aurinko tuli taas esiin. Eli kun sade tuli, sitä tuli kerralla kunnolla, mutta se jatkoi matkaansa yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.



Summa summarum - Kreeta tarjosi ihanan rentouttavan loman kauniissa ja viihtyisässä ympäristössä <3


Ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia ♥
    Tykkään lukea tälläisiä lomapostauksia. Tiedän että itse ei tule lähdettyä mihenkään kovin pitkälle hetkeen (en raaski jättää tuota koiruutta hoitoon), joten pystyy toisten postausten avulla hetkeksi itsekin "mielikuvamatkustamaan" pois Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Itsekkin tykkään lukea lomapostauksia, niistä saattaa jopa saada uuden vinkin seuraavaa matkaa varten... Yhden vinkin tulevaisuuden matkakohteesta sain silloin sinunkin postauksesta... ;)

      Poista
  2. Upeita kuvia! Ihanan lämpöisen näköistä. :)

    VastaaPoista
  3. Oi ihana Kreeta ja ihanat kuvat! Olipa kiva katsella näitä kuvia ja muistella omaa parin vuoden takaista lomaa Agia Marinassa. Ihastuimme myös kovasti Haniaan, jonne haluan kyllä vielä joskus uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka! Kävinkin heti kurkkaamassa blogissasi ja ihania kuvia oli blogisi pullollaan! Niin matka- kuin leivonnais/ruokakuviakin :) Hania oli tosiaan ihana... Ja blogisi Prahan-postaukset herättivät kyllä mielenkiinnon sinnekin päin...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...