Oletko vielä kokeillut lakritsia leivonnassa? Mikäli et, niin tässä olisi ohje, josta on hyvä aloittaa!
Juustokakku, jossa yhdistyvät lakritsi
ja sitruuna - tuo lyömätön yhdistelmä, joka täydentää toistensa makuja.
Tässä kakussa raikas sitruunatäyte keventää
lakritsitäytteen intensiivistä makua, tarjoten virkistävän pirteän
makuelämyksen.
Idea tähän kakkuun syntyi, kun pääsin Blogiringin kautta maistelemaan ja testailemaan Pandan tänä keväänä lanseeraamaa Lakritsifudgea.
Tuo lakritsifudge on koostumukseltaan pehmeää ja kermaista, ja maultaan sopivan lakritsaista. Maku ei ole liian voimakas pienempäänkään suuhun ja itse asiassa meillä innostuttiin maistelemaan näitä jo paljaaltaan siinä
määrin, että säikähdin ettei niitä riitä leivontaan ollenkaan. :D
Sen lisäksi, että Pandan lakritsifudge soveltuu loistavasti leivontaan, voi sitä siis herkutella myös ihan paljaaltaan. Lakritsifudgea myydään kaupan karkkihyllyillä, pakattuina sopivan kokoisiin herkuttelupaloihin. Yksittäispakkauksien suuri etu on mielestäni se, että fudgea voi ottaa aina kerralla tarvittavan määrän, eikä avattuun pakkaukseen jää kuivumaan/kovettumaan ylijäänyttä fudgea.
Mikäli innostuit lakritsifudgen käytöstä leivonnassa, voit kurkata lisää blogirinkiläisten lakritsifudge-reseptejä täältä (klik).
Sitten kakun teko-ohjeisiin ja reseptiin...
Kakku on koottu samoin, kuin ihana valkosuklaa-marjajuustokakku,
eli ensin hyydytin tuon sisemmän
lakritsitäytteen
keksipohjan päälle pienemmän irtopohjavuoan reunojen avulla ja kun se
oli hyytynyt muutaman tunnin ajan, tein isomman vuoan avulla
sitruunatäytteen. Halutessasi voit tietenkin tehdä nuo kerrokset myös
päällekkäisinä kerroksina, suoraan samaan vuokaan.
50 g voita
Vuoraa halkaisijaltaan n. 23-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Vuoraa halkaisijaltaan n. 23-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska.
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vedä lusikalla irtopohjavuoan
reunaa pitkin siten, että ihan vuoan reunalle ei jää juurikaan
keksipohjaa.
Irrota tämän jälkeen irtopohjavuoan reunus ja asettele keksipohjan
päälle pienempi halkaisijaltaan n. 19-20 cm irtopohjavuoan reunus. Lakritsitäyte
3 dl vispikermaa
5 kpl (á 28 g) Panda Liquorice Fudgea
125 g mascarponea
2,5 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
Poista lakritsifudgejen käärepaperit ja mittaa kerma teräskattilaan. Paloittele fudget kattilaan kerman joukkoon ja kuumenna (älä keitä) keskilämmöllä kokoajan sekoitellen, kunnes fudget sulavat kerman joukkoon.
Poista lakritsifudgejen käärepaperit ja mittaa kerma teräskattilaan. Paloittele fudget kattilaan kerman joukkoon ja kuumenna (älä keitä) keskilämmöllä kokoajan sekoitellen, kunnes fudget sulavat kerman joukkoon.
Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Nosta vielä
loppujäähdytykseen jääkaappiin usean tunnin ajaksi (mielellään yön yli).
Kun fudgekerma on kunnolla jäähtynyt, laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi.
Kun fudgekerma on kunnolla jäähtynyt, laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi.
Notkista mascarpone lusikalla ja ota fudgekerma jääkaapista.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone vaahtoon.
Vatkaa hyvin sekaisin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan
veteen.
Lisää liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kaada täytevaahto keksipohjan päälle pieneen irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi.
Kaada täytevaahto keksipohjan päälle pieneen irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi.
Kun kakku on hyytynyt, irrota irtopohjavuoan reunus varovasti ja aseta isompi irtopohjavuoan reunus vuoan ympärille.
Valmista sitruunatäyte.
Sitruunatäyte
3 dl vispikermaa
Sitruunatäyte
3 dl vispikermaa
125 g mascarponea
3 rkl lemon curdia
2,5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua + 1 rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi.
Sekoita mascarpone sekä lemon curd keskenään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarponeseos vaahtoon.
Vatkaa hyvin sekaisin.
Kuumenna sitruunamehu ja vesi, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne sitruunamehu-veteen.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita täyte sekaisin.
Kaada täyte irtopohjavuokaan lakritsikerroksen päälle ja levitä tasaiseksi.
Auta esimerkiksi lusikan varrella täytettä menemään myös lakritsitäytteen ja
irtopohjavuoan reunojen väliin. Voit lopuksi varovasti vetää lusikan
varrella reunaa pitkin, jotta täytettä on varmasti joka paikassa.
Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
Yhteistyössä
Ihana ohje! :)
VastaaPoistaKiitos Kakkumonsteri! :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistahei, tämä näyttää kauniille ja on varmasti herkullista :) kuinka monelle hengelle tämä kakku riittää? Pitäis tehdä 35hengen kahvitilaisuuteen kakku, joka on ainut tarjottava purtava. Kuinkamonta kakkua luulet, että tarvitsen jos teen tällä ohjeella? tai jos teen 26cm vuokaa, niin mitä luulet, riittääkö puolitoista kertaa isompana ohje?
VastaaPoistaHei, olen Amber Shaw. Täällä suosittelen teitä kaikkia Otto-edustajille Mobil Funding Inc. -yrityksestä, joka on vihdoin hymyillen kasvoni myöntämällä minulle 15 000,00 euron lainasumman erittäin alhaisella korolla. Lisätietoja hänestä tänään sähköpostitse: mobilfunding1999@gmail.com ja kiitos myöhemmin, koska hän on todellakin luotettava mies.
VastaaPoistaMoikka! Osaatko sanoa millä tuotteella voisi korvata tuon fudgen? En onnistunut löytämään mistään.
VastaaPoista