22. joulukuuta 2014

Mehevä mariannekakku (munaton)


Tein tämän kakun joulunalusvieraita varten ja tästä tulikin aivan ihanan kostea ja mehevä kakku. Kakkuun olisi vielä voinut tehdä suklaakuorrutteen, mutta koska toinen kakku meni anoppilaan viemisiksi, jätin kakun vuokaan, sillä se oli ihan koristeellinen noinkin. Makuahan tuo kuorrute olisi toki tuonut vielä lisää, mutta melko nopeasti kakku katosi ilman kuorrutettakin ja koska kakku on kostea, ei se välttämättä kaipaa mitään kastikkeita/kuorrutteita. Vaikka valmis kakku olikin ihanan mehevä sekä suklainen, piparminttu olisi saanut maistua siinä vielä enemmän ja ensi kerralla käyttäisinkin tuota marianne crushia 2 dl yhden sijaan ja ehkä lisäisin taikinaan vielä hieman piparminttuaromiakin.
Kakku on jälleen todella helppo ja nopea tekoinen (paistoaikaa lukuunottamatta), eikä edes vatkainta tarvitse kaivaa esille, vaan kaiken sekoittamisen voi tehdä vaikka lusikalla. Tämän kerkeää hyvin vielä tekaista joulupöytäänkin, eikä siitä synny pahemmin sotkuakaan.


Mariannekakku

2 dl piimää
1 dl tummaa siirappia
0,75 dl hienoa sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 tl soodaa
1-2 dl marianne crushia
75 g margariinia
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. 1 litran vetoinen vuoka huolellisesti tai käytä kertakäyttöistä vuokaa. Mittaa yhteen astiaan kuivat aineet sekä marianne crush valmiiksi ja sekoita ne keskenään. Sulata margariini mikrossa.
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri keskenään kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (joissa siis mukana marianne crush) taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta.

6 kommenttia:

  1. Olisimpa saanut olla jouluvieraasi, niin makoisalta kakku vaikuttaa !

    Hyvää Joulun jatkoa ja entistä parempaa, sekä makoisampaa Uutta Vuotta 2015 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nami-Hiiri! Hyvää vuoden loppua ja makoisaa Uutta Vuotta myös sinulle!

      Poista
  2. Tuleeko tähän Marianne crushin lisäksi myös suklaata? Kun ainesluettelossa sitä ei mainita, mutta tekstissä mainitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Ei tule muuta suklaata, jotenkin olen kirjoittanut tuon vähän hassusti kun olen tarkoittanut että keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä marianne crush. Korjasin ohjeen, kiitos huomautuksesta. Mukavaa ja maukasta Uutta Vuotta! 😊

      Poista
    2. Tuli aivan mahdottoman ihanaa kakkua, kiitos ohjeesta! Tykkään muutenkin kovasti blogistasi, löysin sen vasta äskettäin. Hyviä ohjeita ja ihania kuvia :) Lisään sinut blogilistalleni.

      Poista
    3. Ihana kuulla, että tykkäsit kakusta. Tämä oli kyllä helppoa ja hyvää :) Kiva, että olet viihtynyt blogissani, lämmitti kovasti mieltä lukea tuo :) Kävin pikaisesti kurkkaamassa myös sinun blogiisi ja sielläkin näytti löytyvän vaikka mitä ihanaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...