12. joulukuuta 2014

Jouluinen Maustekakku (munaton)


 Tulipahan sitten melkoinen flunssa ja kaatoi koko tämän perheen sänkyyn. Yleensä nuo pienet flunssat eivät edes meikäläiseen pysty, mutta niin vain kipusi kuume 38,5 asteeseen eilen illalla. Tänään on jo ollut hieman parempi olo, mutta vieläkin päässä humisee ja nyt alkaa tuntua, että taitaa kuumekkin nousta uudelleen. Vähän huonoon aikaanhan tuo tuli, mutta onneksi jouluaskareet on jo melko hyvällä mallilla ja mieluummin sairastamme nyt kuin jouluna.
Mieleni teki sairastamisesta huolimatta tehdä jotakin hyvää, helppoa ja jouluista. Niinpä päädyin tähän maustekakkuun ja tämä onkin tosi helppotekoinen, eikä edes vatkainta tarvitse kaivaa esille. Helppoudestaan huolimatta kakku on aivan ihanan makuinen ja uskomattoman pehmeä! Paistoin kakun 1,2 litran vetoisessa leipävuoassa, mutta mikäli haluat, voit paistaa sen isommassa kuivakakkuvuoassa ja tuplata tällöin ainesten määrät. Käytin kakkuun myös rouhittua tummaa suklaata, mutta loppujen lopuksi kakku olisi ehkä ollut parempi ilman tuota suklaata. Laitankin sen suklaan ohjeeseen sulkuihin. Alkuperäinen resepti löytyi siirappipullon kyljestä, mutta hieman otin siihen vapauksia... Kakku oli todellakin ihanan makuista ja katosi välittömästi parempiin suihin kun lasten kanssa pöydän ääreen pääsimme. :) Jos ei tällä flunssa taitu, niin ei millään!


Jouluinen Maustekakku

2 dl piimää
1 dl tummaa siirappia
0,75 dl hienoa sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
0,75 tl soodaa
(50 g tummaa suklaata)
75 g margariinia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti. Mittaa yhteen astiaan kuivat aineet valmiiksi ja sekoita ne keskenään. Sulata margariini mikrossa (ja rouhi suklaa mikäli käytät sitä. Lisää rouhittu suklaa kuivien aineiden joukkoon.)
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri keskenään kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (sekä suklaa) taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta. Nosta tarjoilulautaselle ja koristele siivilöimällä päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...