7. joulukuuta 2014

Suklaatryffelit


Näiden piti kyllä olla minttusuklaatryffeleitä, mutta koska minttu ei valmiissa tryffeleissä maistunut, niin nämä ovatkin nyt suklaatryffeleitä :)
Olen hieman arka käyttämään piparminttuaromia uuteen reseptiin, sillä jos sitä menee liikaa, lopputulos maistuu hammastahnamaiselle. Näistä tryffeleistä en kuitenkaan tuota minttua maistanut ollenkaan, joten sen voi joko jättää kokonaan pois ja nauttia ihanista suklaatryffeleistä tai lisätä piparminttuaromia ainakin toisen teelusikallisen, jos minttuisia haluaa. Ihania nämä olivat ilman mintunmakuakin ja tuo maitosuklaan ja tumman suklaan liitto oli hieno. Maitosuklaa pehmensi kovasti tumman suklaan makua, mutta silti nämä maistuivat täyteläisen tummilta, ilman tummansuklaan kitkerää sivumakua. Mikäli pidät tummasta tai täyteläisen makuisesta suklaasta, näitä kannattaa kokeilla. Ja mikäli et, kannattaa siltikin, sillä nämä ovat kuitenkin miedomman makuisia :)
Pyörittelin puolet palloista makeuttamattomassa kaakaojauheessa ja puolet sokeroidussa kaakaojauheessa, mutta tuo vaikutti ainoastaan ensimmäiseen makutuntemukseen suussa, joten voit aivan hyvin käyttää kumpaa hyvänsä. Itse pidin ehkä enemmän vaaleassa kaakaojauheessa pyöritellyistä.


(Minttu)Suklaatryffelit

100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
(1 tl piparminttuaromia)

Lisäksi koristeluun kaakaojauhetta

Mittaa kattilaan kerma, voi sekä halutessasi piparminttuaromi. Lisää paloitellut suklaat ja kuumenna. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet ja seos tasaista ja sileää. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta jo jäähtynyt seos vielä jääkaappiin jähmettymään useamman tunnin ajaksi (itselläni oli yön yli) ja pyörittele jähmettyneestä massasta palloja. Kierittele pallot kaakaojauheessa ja säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö, että olen jo jonkin aikaa suunnitellut, että haluan näitä kokeilla ja on pitänytkin googletella ohjeita. Eipä tarvi googletella, kun saan sulta reseptin! ;D Kiitos, kokeilen näitä ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä reseptistä Taru, kannattaa kyllä kokeilla :) Meillä nämä upposivat myös lapsille vaikka melko tummanmakuisia ovatkin. Helppoja ja ihania minusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...