6. joulukuuta 2014

Talven taikaa-hääkakut


Ei onni tule köyhyydestä tai rikkaudesta,
ei maailman antamista aineksista.
Se tulee meistä sisältä, hiljaa hymyillen,
suukottaa poskelle ja kuiskaa korvaan,
- "sinä olet minun valittuni".
- Tuntematon -


  Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin tekemään hääkakkuja ja nyt urakka on onnellisesti ohi. Täytyy myöntää, että hieman meinasi jännittää tuo suuri vastuu. Hääkakku on nimittäin iso osa tuota tärkeää päivää ja sen pitää olla kaikilta osin niin sulhasen kuin morsiammenkin mieleen. Tämän pariskunnan kanssa yhteistyö oli helppoa ja mutkatonta ja melko pian pääsimme yhteisymmärrykseen niin kakun ulkonäöstä kuin sisällöstäkin. Muutamia muutoksia jouduimme pakon edessä tekemään, eikä kakkujen valmistuksessakaan kaikki mennyt helpoimman kautta, mutta lopputulos ratkaisee.


 Häiden teemana oli talvinen ihmemaa ja väreissä mm. kultaa, hopeaa ja valkoista sekä tietysti sopivasti kimalletta. Niinpä myös kakkuihin tuli valkoista ja hopeaa sekä paljon kimalletta :)
Kakut on kuorrutettu valkoisella sokerimassalla, johon on tehty sokerihuurrepinta, kakkujen alareunassa kiertää hopeinen timanttinauha ja kakkujen päällä on valkoinen iso kimaltava ruusu. Kakuista tuli mielestäni yksinkertaisen tyylikkäitä ja kauniita, mutta valitettavasti kamera ei saanut koko kauneutta ikuistettua. Nämä kakut olivat luonnossa vielä kauniimpia kuin valokuvassa, sillä luonnossa kimallus näkyi upeasti. Koska kaikki kakut olivat koristelultaan samanlaisia, otin vain yhdestä kakusta kuvia. Kakut ovat laktoosittomia ja niissä on sisällä tumma kaakaopohja sekä tummasuklaa- sekä vadelmatäytteet.


 Ihanaa hääpäivää ja paljon onnea hääparille vielä tätäkin kautta!

2 kommenttia:

  1. Heippa! Miten tuollainen sokerihuurrepinta arviosi mukaan säilyisi näillä ilmankosteusprosenteilla? Harkitsemme tällaista hääkakkua, mutta tekijä arveli, että yön yli kylmässä säilytettynä sokerihuurrepinta saattaisi sulaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En usko, että sokerihuurrepinnan kanssa on mitään ongelmia tähänkään vuodenaikaan. Kylmässähän nämäkin kakut on säilytetty. Käytin samaa koristelutapaa myös kesällä tässä kakussa... http://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/07/pienen-prinsessan-kimaltavat-kakut.html Pintaanhan käytetään sokeria ja jos laitat sokeria jääkaappiin, niin eihän se siellä sula. Jos on tosi kosteaa, sehän vain tiivistyy ja kovenee. Joten uskaltaisin kyllä itse käyttää milloin tahansa :) Ihania häitä teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...