Ei onni tule köyhyydestä tai rikkaudesta,
ei maailman antamista aineksista.
Se tulee meistä sisältä, hiljaa hymyillen,
suukottaa poskelle ja kuiskaa korvaan,
- "sinä olet minun valittuni".
ei maailman antamista aineksista.
Se tulee meistä sisältä, hiljaa hymyillen,
suukottaa poskelle ja kuiskaa korvaan,
- "sinä olet minun valittuni".
- Tuntematon -
Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin tekemään hääkakkuja ja nyt urakka
on onnellisesti ohi. Täytyy myöntää, että hieman meinasi jännittää tuo
suuri vastuu. Hääkakku on nimittäin iso osa tuota tärkeää päivää ja sen pitää olla
kaikilta osin niin sulhasen kuin morsiammenkin mieleen. Tämän
pariskunnan kanssa yhteistyö oli helppoa ja mutkatonta ja melko pian
pääsimme yhteisymmärrykseen niin kakun ulkonäöstä kuin sisällöstäkin.
Muutamia muutoksia jouduimme pakon edessä tekemään, eikä kakkujen
valmistuksessakaan kaikki mennyt helpoimman kautta, mutta lopputulos
ratkaisee.
Häiden teemana oli talvinen
ihmemaa ja väreissä mm. kultaa, hopeaa ja valkoista sekä tietysti
sopivasti kimalletta. Niinpä myös kakkuihin tuli valkoista ja hopeaa
sekä paljon kimalletta :)
Kakut on
kuorrutettu valkoisella sokerimassalla, johon on tehty
sokerihuurrepinta, kakkujen alareunassa kiertää hopeinen timanttinauha
ja kakkujen päällä on valkoinen iso kimaltava ruusu. Kakuista tuli
mielestäni yksinkertaisen tyylikkäitä ja kauniita, mutta valitettavasti
kamera ei saanut koko kauneutta ikuistettua. Nämä kakut olivat luonnossa
vielä kauniimpia kuin valokuvassa, sillä luonnossa kimallus näkyi
upeasti. Koska kaikki kakut olivat koristelultaan samanlaisia, otin vain
yhdestä kakusta kuvia. Kakut ovat laktoosittomia ja niissä on sisällä
tumma kaakaopohja sekä tummasuklaa- sekä vadelmatäytteet.
Ihanaa hääpäivää ja paljon onnea hääparille vielä tätäkin kautta!
Heippa! Miten tuollainen sokerihuurrepinta arviosi mukaan säilyisi näillä ilmankosteusprosenteilla? Harkitsemme tällaista hääkakkua, mutta tekijä arveli, että yön yli kylmässä säilytettynä sokerihuurrepinta saattaisi sulaa?
VastaaPoistaHei! En usko, että sokerihuurrepinnan kanssa on mitään ongelmia tähänkään vuodenaikaan. Kylmässähän nämäkin kakut on säilytetty. Käytin samaa koristelutapaa myös kesällä tässä kakussa... http://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/07/pienen-prinsessan-kimaltavat-kakut.html Pintaanhan käytetään sokeria ja jos laitat sokeria jääkaappiin, niin eihän se siellä sula. Jos on tosi kosteaa, sehän vain tiivistyy ja kovenee. Joten uskaltaisin kyllä itse käyttää milloin tahansa :) Ihania häitä teille!
Poista