2. joulukuuta 2014

Valloittavat Valkosuklaatryffelit suklaakupissa


Ajattelin tehdä jouluksi baileys tryffeleitä, mutta koska en ole ennen sellaisia tehnyt, halusin kokeilla jo etukäteen tryffeleiden valmistusta. Ensimmäisenä tein näitä valkosuklaatryffeleitä, koska ajattelin että on paras aloittaa jostakin helposta ja yksinkertaisesta. Koska niitä olikin helppo tehdä ja näistä tuli myös ihanan makuisia, testaan kyllä joulukuun aikana vielä useampaakin makua. Nämä valkosuklaatryffelit ovat koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja suussa sulavia, mutta silti kiinteitä, kuten alempaa halkaisukuvasta näkyy. Tuo tummastasuklaasta tehty kuppi tasapainotti hyvin tuota valkosuklaan makeaa makua, mutta enemmän mieleeni olisi kuitenkin ollut maitosuklaasta tehty kuppi. Toisaalta anoppini, joka ei valkosuklaasta välitä, tykkäsi näistä juuri tuon tummansuklaan tasapainottavan maun takia. Näitä voi tehdä myös ilman tuota suklaakuppia, sillä pursotin jähmettyneestä massasta yhden kokeeksi foliokuppiin ja tottatosiaan, se oli yön aikana jähmettynyt niin hyvin, että sen pystyi hyvin syömään kuorimalla foliokupin helposti pois päältä. Harmi, etten ottanut siitä kuvaa, sillä se oli aika kaunis...


Vaikka nämä tryffelit ovat helppotekoisia, eivätkä pahemmin sotkekkaan, menee tuossa hyytymisen odottelussa aikaa, joten ihan pikamakeannälkään nämä eivät sovi. Tai no kyllähän sitä tryffelimassaa voi lusikoida kattilasta suuhunsa jo ennen kuppeihin laittoa. =) 
Valkosuklaatryffelit pehmenevät melko nopeasti huoneenlämmössä, joten niitä kannattaa (ja pitääkin) säilyttää jääkaapissa, missä ne säilyvät suojattuna esimerkiksi leivosrasiassa noin 2 viikon ajan (mikäli joku malttaa niiden antaa olla siellä rauhassa niin kauan).


Valkosuklaatryffelit (n. 20 kpl)

100 g valkosuklaata
40 g voita
0,5 dl kermaa 
Lisäksi suklaakuppeihin pari riviä tummaasuklaata

Valmista ensin suklaakupit. Sulata paloiteltu tummasuklaa mikrossa varovasti miedolla lämmöllä ja sivele suklaata pienellä pensselillä foliokuppien sisäpinnoille (reunat ja pohja). Anna suklaan kovettua ennen tryffelimassan lisäämistä.
Paloittele voi ja valkosuklaa kattilaan ja lisää kerma. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes voi sekä suklaa ovat sulaneet ja seos tasainen. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta kattila vielä hieman jäähdyttyään jääkaappiin hetkeksi. Kun massa on jäähtynyt, mutta ei vielä jähmettynyt, lusikoi massa pieneen kestävään pakastuspussiin (esim. mini grip) ja leikkaa sen yhteen kulmaan pieni reikä. Annostele sen jälkeen massaa suklaakuppeihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi. Kuori sen jälkeen foliokuppi varovasti pois tryffeleiden ympäriltä. Mikäli viet tryffeleitä johonkin tuliaisina/lahjana, anna tryffeleiden olla foliokupeissa.

Alla olevassa kuvassa näkyy tryffelin koostumus, kiinteä, mutta suussasulavan pehmeä... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...