21. toukokuuta 2015

Vaniljainen raparperikakku paahdetulla valkosuklaalla sekä mansikoilla


Vaniljaa, raparperia, paahdettua valkosuklaata sekä tuoreita mansikoita.... Nam!
Tarvitseeko tähän enää muuta sanoakkaan...


No pakkohan se on sanoa...
Kuten jo mainitsinkin, niin kakussa maistui ihanasti vanilja ja raparperi. Tuo raparperi kuitenkin ehkä melko miedosti, joten jos olet raparperin suuri ystävä, niin kannattaa käyttää raparperia hieman enemmän. Lisäksi kakun reunoilla sekä päällä olevat mansikat toivat ihanaa makeutta kakkuun. Kakun kuitenkin kruunasi ehdottomasti tuo paahdettu valkosuklaa. Itse asiassa kakkua maistellessa mietimme, että tuota paahdettua valkosuklaata olisi voinut sekoittaa myös täytteeseen suoraan, mutta toimi se noin runsaasti päälle ripoteltunakin. Se sopi loistavasti kakun muuhun makumaailmaan ja toi mukavaa makeutta, rapeutta sekä suutuntumaa kakkuun. 
Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Kakku oli melko pieni (halk. 20 cm), sillä tein sen aiemmasta leivonnasta yli jääneistä raaka-aineista.
Vein kakun anoppilaan maisteltavaksi ja kakku katosi melko nopeasti parempiin suihin, joten ensi kerralla pitää tehdä tämä suoraa isompaan vuokaan tupla-annoksella.
Kakkuun käytin pakasteesta löytyneitä raparpereja, kun meillä oulussa ei vielä uutta satoa ole saatavilla... 
Pohjaan käytin digestive-keksejä ja ne sopivatkin tähän kakkuun täydellisesti.


Raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaalla 
(ohje n. 20 cm kakkuun, tuplaa annos isompaan kakkuun)

Pohja

100 g digestive keksejä
30 g voita

Reunoille tuoreita mansikoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Halkaise mansikat ja asettele ne leikkuupinta irtopohjanvuoan reunaa vasten.
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele keksiseos varovasti vuoan pohjalle.

Täyte

150 g raparperia siistittynä ja paloiteltuna
2 rkl sokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
1 dl täyteläistä paksua vaniljajogurttia
2,5 dl vispikermaa
3 liivatelehteä + 2 rkl kuumaa vettä

Mittaa kattilaan raparperit sekä sokeri. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen vaniljajogurtti. Lisää jäähtynyt raparperisose.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaada joukkoon vanilja-raparperiseos. Sekoita.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita hyvin.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Pinnalle

75 g valkosuklaata (paahdettuna)
tuoreita mansikoita

Paloittele valkosuklaa pienehköiksi kuutioiksi. Kaada valkosuklaapalat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 5 minuutin ajan. Varo polttamasta suklaata.
Huom suklaa ei sinällään sula, vaan saa hieman väriä.
Nosta suklaat pois uunista ja anna jäähtyä ennen kakun päälle ripottelua.
Paloittele päälle vielä tuoreita mansikoita ja koristele raastetulla valkosuklaalla.


Ihanaa kesän odotusta kaikille !

7 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihan täydelliseltä kakulta! :) Tuo paahdettu valkosuklaa on kokeilematta, mutta se kiinnostaa tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Pitkään meni itselläkin, että sain kokeiltua tuota paahdettua valkosuklaata, mutta se oli herkkua, joten kannattaa ilman muuta kokeilla. Suklaasta tulee jännän rapsakkaa paahtamalla :) Tähän kakkuun tuo paahdettu suklaa sopi täydellisesti ja kakussa oli kyllä kaikki herkulliset elementit kohdillaan :P

      Poista
  2. Aivan mielettömän hyvältä kuulostaa ja näyttää :). Viikonloppuna on kyllä leivottava jotain raparperista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leipoo sukkasillaan! Raparperi on kyllä hyvää, varsinkin vaniljan kanssa piirakoissa ja no juustokakuissa :) Kannattaa ilman muuta leipoa, jos raparperia löytyy !

      Poista
  3. Todella kaunis :) Ja kuullostaa tosi herkulta :) Paahdettu valkosuklaa on tosi ihanaa. Olen itse asiassa käyttänyt sitä itsekin yhdessä rapaperin kanssa, sopi kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Herkkua tämä kyllä olikin! :) Tykästyin itsekkin tuohon paahdettuun valkosuklaaseen ja ainakin tässä kakussa se toimi loistavasti tuon raparperin kanssa, joten varmaan muutenkin :) Se toi ihanaa makeutta ja hieman kinuskista makua kakkuun, minkä lisäksi oli mukavan rapeaa. Käytän kyllä jatkossakin paahdettua valkosuklaata leivonnassa :)

      Poista
  4. Tämä kakku oli parasta herkkua pitkään aikaan! Ja ehkä parasta mitä olen tähän mennessä raparperista tehnyt. Nam!!! Kiitos ohjeesta ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...