13. toukokuuta 2015

Kakku baileystäytteellä hieman isommalle herkkusuulle


Siskonpoikani täytti 19 vuotta ja siskoni halusi jonkin humoristisen sekä nuorelle miehelle sopivan kakun... Niinpä hän pyysi minua tekemään tällaisen peppukakun.
Ensimmäistä kertaa tein tällaista peppukakkua, mutta ihan hyvinhän tuo onnistui.
Hieman oli pepun muotoilussa haastetta ja vähän isohkoksihan tuo jäi, mutta tällakertaa tällainen hieman muodokkaampi leidi :D


Neitokaisen alushousut myös hieman peittivät tuota muotoilua, mutta eiköhän tuosta muodosta silti selvän saa.
Aiemmin olen tehnyt vartalokakuista myös masukakun sekä mieskakun ja aina nämä ovat yhtä hauskoja tehdä...


Kakussa on sisällä kaakao-kakkupohja sekä baileystäyte, jonka ohjeen kirjasin alle.

Baileystäyte kakun väliin
(riittää täytekakun 2 väliin)

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 dl baileys kermalikööriä
4 liivatelehteä
75-100 g maun mukaan talous- tai maitosuklaata

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään  kylmää vettä.
Rouhi suklaa valmiiksi.
Kaada vaniljakastike sekä vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
Notkista pienessä kulhossa mascarpone vatkaimen avulla ja sekoita siihen sokeri.
Kiehauta kermalikööri kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet likööriin. Anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita pienissä erissä kokoajan vatkaten mascarponen joukkoon.
Lisää likööri-mascarponeseos vanilja-kermavaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon vielä rouhittu suklaa.
Kaada puolet täytteestä vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle, nosta toinen kakkupohjakerros päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä pohjan päälle. Nosta päälle vielä viimeinen kakkupohjakerros ja kostuta. Anna hyytyä mielellään yön yli.


Onnittelut Aleksille vielä tätäkin kautta!


4 kommenttia:

  1. Hei,

    miten teit tämän kakun, lähinnä siis, että sait siitä tuon mallisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika! Tein kakun isoon pyöreään vuokaan ja leikkasin leivinpaperista tehdyn muotin avulla ensin ylös uuman. "Uumasta" jääneet palaset nostin pakaroiden päälle tuomaan muotoa ja sen jälkeen vielä veitsen avulla vuolin tarkemmin oikeaan malliin, kuorrutin kreemillä ja lopuksi massalla..
      Saikohan tuosta selvää :)

      Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Nyt pitäisi perjantaina tälläinen kakku tehdä. Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Minkä kokoinen kakkupohja ja vuoka sinulla oli tässä käytössä?

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi. Nyt pitäisi perjantaina tälläinen kakku tehdä. Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Minkä kokoinen kakkupohja ja vuoka sinulla oli tässä käytössä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...