10. helmikuuta 2015

Amerikkalaistyyliset, isot sitkeän rapeat suklaahippukeksit


 Olimme viikonlopun tyttäreni, mieheni siskon sekä mieheni veljentytön kanssa Helsingissä ja kävimme katsomassa upean Apassionata-hevosshown.
Perheemme pojat jäivät kotiin iskän kanssa ja niimpä halusin kotiin tultuani leipoa heille jotakin hyvää (ja raskaan viikonloppureissun takia myös helppoa).
joten pikainen klikkaus reseptiin ja valinta oli valmis. Näitä leivotaan!


 Keksit olivatkin sopivan helppoja ja nopeita tehdä ja mikä parasta, vielä hyvän makusiakin!
Keksit olivat amerikkalaistyylisiä, eli isoja, runsaasti suklaata sisältäviä, keskeltä pehmeitä sekä hieman sitkeitä ja reunoilta rapeita.
Keksitaikinaa pakastetaan ennen paistamista, mikä saa aikaan sen, että keksit kypsyvät reunoilta samalla kun sulavat keskeltä. Näin keksit jäävät keskeltä pehmeiksi, hieman sitkeiksi ja reunoilta rapeiksi.


Amerikkalaistyyliset suklaahippukeksit  
(16 kpl n. 10 cm halkaisijaltaan olevia keksejä)

125 g voita huoneenlämpöisenä
1.25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1.5 rkl vaniljasokeria
0.25 tl suolaa
0.75 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
150 g taloussuklaata rouhittuna 
 
Mittaa, yhdistä ja sekoita jauhot, suola, leivinjauhe sekä sooda.
 Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi omassa kulhossaan. Lisää muna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista n. 1 minuutti. Kääntele jauhot voi-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi vielä rouhittu suklaa käännellen. 
 
Tee taikinasta n. 40 cm pituinen pötkö. Mikäli taikina on liian pehmeää, nosta se jääkaappiin joksikin aikaa. Leikkaa pötkö 16 yhtä suureen osaan. Laita leikatut kiekot esimerkiksi leikkuulaudan päälle ja nosta pakkaseen noin tunniksi, kunnes palat ovat täysin jäätyneet. 
 
Lado 8 jäistä kiekkoa pellille leivinpaperin päälle, jättäen kunnon leviämisvarat. Paista heti 140-150 asteessa n. 20 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun reunat alkavat hieman kovettua, mutta keskusta on vielä täysin raa'an oloinen, mutta laskeutunut.


10 kommenttia:

  1. Juuri nuo sitkeät suklaahippukeksit on minun mielestäni ihan parhaita, täytyypä laittaa ohje korvan taakse :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää kyllä niin herkulta. Näitäki ehkä täytyy kokeilla tytön tuleville 1-v synttäreille. Onnistuukohan näitten pakastus paistamisen jälkeen? Parempia tieten olis ilman pakastusta?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna, nämä kyllä maistuivatkin herkulta :) Aika monia keksejä voi pakastaa, joissakin kekseissä koostumus saattaa muuttua hieman pehmeämmäksi, mutta uskoisin, että näiden keksien pakastus onnistuu aivan hyvin. Itse tein näitä nyt ensimmäistä kertaa, eikä näitä pakkaseen asti riittänyt :) Toki jos sinulla on aikaa, kannattaa taikina pakastaa raakana jo aiemmin ja paistaa vasta juhla-aamuna/ edellisenä iltana....

      Poista
  3. Ai että, näitä on kyllä pakko päästä testaamaan piakkoin :) Olen kanssa etsiskellyt sopivaa, amerikkalaistyylistä keksireseptiä, mutta tosi monesta on tullut kokonaan liian rapsakoita (maku ei tietty silti ole kärsinyt :D).. tuo pakastaminen varmaan tekee just sen sopivan sitkeyden sitten! :)

    Harmillisesti on tämä vähäsokerinen tässä menossa, eli ei helpota yhtään herrrrkullisten ohjeitten bongaaminen ja varsinkin noitten kuvien näkeminen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä testata, tuo pakastaminen tekee ihmeitä. Pakastaminen myös selvästi vaikuttaa keksien paksuuteen, sillä liian vähän pakastuneet keksit jäivät selvästi matalammiksi kuin pidemmän aikaa pakkasessa olleet... Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei paista liikaa ja näin ollen kekseistä tulee liian rapeita. Itse paistoin toisen pellillisen ylä- ja alalämmöllä 150 asteessa 21-22 minuuttia ja toisen kiertoilmalla 140 asteessa 20 minuuttia ja kummatkin olivat koostumukseltaan samanlaisia. Kummankin pellillisen kohdalla kokeilin sormella paistoajan loppupuolella, että reunat alkoivat rapeutua, mutta keskusta oli edelleen ihan pehmeä. Tässä kohin keksit ovat siis valmiita ja ne voi ottaa pois uunista. Mikäli reunatkin ovat vielä täysin pehmeitä, anna olla vielä hetken aikaa.
      Ja eikö siitä vähäsokerisesta voi vähän poiketa ;)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, pitää koittaa väkertää jotain herkkua tuleville synttärikesteille :)

      Ja juu, toki siitä vähäsokerisesta aina välillä voi vähän livetä, tällä hetkellä meidän yksi suurin pahe on amerikkalaiset pannukakut! :D

      Poista
    3. Toivottavasti löydät jonkun mieleisen herkun synttäreillä tarjottavaksi ja silloinhan sitä viimestään on hyvä syy livetä vähänsokerisesta :)
      Itse en olekkaan kokeillut amerikkalaisia pannukakkuja. Pitääpä pitää mielessä...

      Poista
  4. Oih, nämä ovat hurjan hyviä. Aivan lempparikeksejäni, slurps. Kiva, että teilläkin pidettiin näistä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...