17. joulukuuta 2014

Brigadeirot, Brasilialaiset herkkupallot


 Näin syksyllä sekä Tarun taikakut-blogissa , että Suklaapossun blogissa ihanan näköisiä herkkupalleroita, brigadeiroja ja päätin kokeilla niitä itsekkin. Näin joulun alla olikin hyvä tilaisuus, sillä nämä ovat ihana kylään vieminen jouluvierailulla ja miksei muutenkin... Brigadeirot ovat brasilialaisia kaakaotoffeepalloja, joita tarjoillaan mm. lasten syntymäpäivillä sekä muissa juhlissa. Brigadeirot olivat mielestäni jotenkin tutunmakuisia lapsuudesta, mutta en saanut päähäni mistä. Ehkä olemme lapsena tehneet jotain kaakaotoffeeta, josta mieleen on jäänyt samanlainen makumuisto... No oli miten oli, olivat nämä pallerot ihania pikkumakeisia ja todella helppotekoisia. Itse brigadeiromassa on melko makeaa ja maistuu suklaatoffeelle, mutta päällinen vaikuttaa makuun kovasti. Itse käytin näihin marianne crushia, turkinpippuri crushia, lakritsiströsseliä sekä hasselpähkinärouhetta. Kaikki maistuivat hieman erilaisilta ja mielestäni myös tuo turkinpippuri crush sopi näihin täydellisesti! Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia kuorrutteita. Nämä ovat mukavia tarjottavia lastenjuhliin myös siten, että lapset saavat itse pyöritellä pallerot haluamissaan kuorrutteissa, sillä meillä se oli lapsista ihan huippujuttu ja menisi varmasti syntymäpäivillä myös ohjelmanumerosta; Tee itse lempimakeisesi! =)



Brigadeirot ( n. 30kpl )

1 tölkki kondensoitua maitoa
2,5 rkl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
30 g voita
ripaus suolaa

Kuorrutukseen, koristeluun ja lisämauksi

Marianne crushia
Turkinpippuri crushia
erivärisiä ja makuisia strösseleitä
makeuttamatonta kaakaojauhetta
pähkinärouhetta
kookoshiutaleita yms.

Laita kondensoitu maito,voi ja suola kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmölla koko ajan sekoitellen n. 15 minuuttia, kunnes seos on tarpeeksi paksua.
Seos on sopivan paksua, kun lusikalla siihen vetämäsi jälki jää hetkeksi näkyviin. Seos jähmettyy lisää vielä jäähtyessään. Kun massa on sopivaa, kaada se leivinpaperilla vuoratulle lautaselle jäähtymään ja siirrä halutessasi loppujäähdytykseen jääkaappiin. Pyörittele jäähtyneestä massasta pieniä palloja ja kierittele niitä sen jälkeen karkki-rouheessa, strösseleissä, kookoshiutaleissa tai missä sitten haluatkin.

Vinkki: Voit maustaa brigadeiromassan esimerkiksi tilkalla rommia tai likööriä, erilaisilla pähkinärouheilla, kuivatuilla marjoilla tai makuaromeilla. Lisää makuaineet ennen kuin nostat massan jäähtymään.
 

2 kommenttia:

  1. Ahhh :) haluan testaa näitäkin! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Testaa ilman muuta! Nämä ovat ihania palleroisia. Kannattaa testata myös siten, että otat massasta suolan pois ja ripottelet massan levityksen jälkeen päälle sormisuolaa. Nam! :P

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...