2. huhtikuuta 2015

Kinderkakku


Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni kinderkakkua, jonka näin täällä Elämää Koivurannassa-blogissa. No mikäpäs sen parempi ajankohta kuin pääsiäinen, kun kinder-munillakin kerran herkutellaan... :)
Kinder-muna on muuten mielestäni ehdottomasti se paras suklaamuna ja myös kinder maxi sekä kinder bueno lukeutuvat suosikkeihini... Niinpä oli luonnollista että testasin "kinder-kakkuakin".
Hieman jouduin reseptiä säveltämään sen mukaan, mitä kaapista löytyi (suklaa oli maitosuklaata, mutta kannattaa ilman muuta käyttää tummaa ja kermaa käytin vähemmän).


Kuten arvata saattaa, niin hyväähän tämä kakkukin oli.
Pieniä muutoksia kakkuun silti suosittelisin, sillä koska täytevaahtoon tulee jo liivatetta (vieläpä melko runsaasti mielestäni) sekä valkosuklaata, niin jämäköittää tuo lopussa lisättävä tumma suklaa päällimmäistä kerrosta liikaa. Kerros on selvästi jämäkämpi, kuin alempi kerros. Makuunhan tämä ei tietenkään vaikuta, mutta itse pidän siitä, että koostumus pysyy samanlaisena läpi kerrosten...
Eli mielestäni kannattaa tehdä tuo valkosuklaakerros kokonaan omanaan ja hyydyttää jääkaapissa pari tuntia, sitten vatkata vaikka kermavaahtoa (tai tuorejuustoa + kermaa) , lisätä siihen sulattettua tummaa suklaata ja kaataa se jo hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle.
Näin ei myöskään ole niin kiire työskennellä, koska ainakin minulla erilleen otettu vaahto meinasi jämähtää jo odotellessa ja sitä oli vaikea saada levittymään tasaisesti.
Alla ohje kuitenkin siten, miten kakun tällä kertaa tein... Alkuperäisen reseptin löydät siis täältä.


 Kinder-juustokakku

Pohja

n. 200 g suklaatäytekeksejä esim. domino (itse käytin dops brownie-keksejä)
50 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi)
Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 keltuainen
150 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
0,5 dl maitoa
60 g  Rainbow Delizione 78% suklaata / muuta tummaa suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Pilko valkosuklaa ja  sulata se varovasti miedolla lämmöllä mikrossa, vähän väliä sekoittaen.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto toisessa astiassa, lisää sokeri sekä keltuainen ja vatkaa pari minuuttia.
Lisää sulatettu valkosuklaa ja vatkaa sekaisin.
Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita hyvin sekaisin.
Kuumenna maito mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne maitoon.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Ota täytteestä erilleen 2 dl ja kaada loput täytteet vuokaan keksipohjan päälle. 
Nosta pakastimeen n. 10 minuutiksi.
Sulata tumma suklaa varovasti mikrossa ja sekoita erilleen otettuun täytevaahtoon. 
Nosta kakku pakastimesta ja kaada päälle vielä tummasuklaa-vaahto. Levitä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.


16 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen :) Suunnittelin just tänään Kinder-piirakan tekemistä, mutta uni vei voiton ja piirakan teko siirtyi toiseen hetkeen ;) Tällaista kakkumalliakin voisi kokeilla. Itse muuten tykkään myös, että kerrokset ovat samantuntuisia suussa. Tai sitten ihan täysin erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Se on hyvä välillä ottaakkin rennosti. Leipoo sitten virkeänä :) Tuo kakku oli kyllä hyvää, tosiaan pientä hienosäätöä kerroksissa, mutta maku oli hyvä. Ihan samaa mieltä noista kerroksista, joten jos teet tällaista ja saat tuunattua kerrokset hyviksi, käy vinkkaamassa :)
      Ihanaa pääsiäistä!

      Poista
    2. Käyn kyllä kertomassa, jos ehdin säätämään kerrokset ennen sinua :) Tänään oli taas leipomispäivä, mutta ei mennyt kaikki niin kuin Strömsössä. Ehkä pitää levätä vieläkin enemmän ;) Kiitos. Oikein ihanaa Pääsiäistä myös sinulle Maiju! ♥

      Poista
    3. Hih, minullakin on noita päiviä, kun kaikki ei mene kuin Strömsössä :D Kiva, että muillakin :) Tämä vastaus tulee nyt melko myöhässä, joten pahoittelut siitä :/

      Poista
  2. Ihanan näköinen kakku! Slurps ;D Mä myös joskus tuunailin yhden suklaata ja marjaa sisältävän juustokakun niin, että kerrokset tuntuivat samalta. Suklaa jähmettää täytettä niin paljon, että liivatteiden kanssa saa olla tarkkana. Kyllä kaikkien kerrosten täytyy tuntua suussa samalta. Ehkä pilkun viilausta, mutta taitaa olla "ammattitauti" kun haluaa viilailla ohjeita ;D
    Mukavaa pääsiäissunnuntaita Maiju ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Olen samaa mieltä, kerrosten pitää tuntua suussa samalta ja suklaa tosiaan jähmettää paljon... Ammattitautipa hyvinkin :) Ei moni ohje pääse läpi sitä jotenkin ronklaamatta :D Sinullekkin pahoittelut vastauksen viipymisestä...

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Voi hyvä tavaton miten upeita luomuksia olet saanut aikaan, wau! :)

    VastaaPoista
  5. Mun on ihan pakko testata joskus myös tätä sun versiota. Kiinnitin itse huomion noihin ihan samoihin asioihin, mutta enpä silloin tehnyt asioille mitään! ☺ Onneksi on tälläisiä inspisleipureita niinkuin sinä, kiitos siitä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne mukavasta kommentistasi! <3 Hyvin pitkälle sinun ohjeen mukaanhan tämän tein, ainoastaan pakon sanelemana hieman muutin, mutta ensi kerralla muuttaisin ehdottomasti tuota tekotapaa ja päällimmäistä kerrosta. Hyvää tämä oli kyllä näinkin, mutta minä valitettavasti tartun noihin pikkuseikkoihinkin, tiedä sitten onko hyvä vai paha asia :)

      Poista
  6. Tein Kinder-juustokakkua viikonloppua (postaus tulossa soon) ja käytin siihen yhteensä 3 liivatelehteä. Koostumus oli erittäin samettinen ja sopivan jämäkkä. Päällimmäinen kerroskaan ei ollut liian tiivis vaan koostumus oli hyvin lähellä valkosuklaatäytteen koostumusta. Suklaana käytin päällisessä 60 %:sta tummaa suklaata.

    VastaaPoista
  7. Mistä näitä mini kindermunia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sussu! Olen ostanut mini kindermunia muistaakseni Lidlistä, mutta olen tainnut nähdä myös citymarketissa...

      Poista
    2. Niin ja munat on tosiaan ostettu silloin pääsiäisen aikoihin, en tiedä saako niitä enää tähän aikaan vuodesta. Keväällä uskoisin olevan taas tarjolla... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...