24. kesäkuuta 2015

Helppo, herkullinen ja helposti muunneltava jäätelö ilman jäätelökonetta


No niin, pikkuhiljaa alkaa tuntua täällä oulunkin seudulla siltä, että kesä on saapunut :)
Ja mikäpä se paremmin kesään sopisi kuin ihanat jäätelöt?
Eipä sillä, minulle maistuu jäätelö kyllä talvipakkasillakin, mutta ehkä se kuumana kesäpäivänä maistuu vielä aavistuksen paremmalta. (Ja jotenkin tuntuu oikeutetummalta nauttia)


Olen tässä nyt kesän kunniaksi kokeillut itse tehtyä jäätelöä erilaisilla variaatioilla ja täytyy myöntää, että olen hurahtanut täysin näihin kotitekoisiin jäätelöihin :P
Ensinnäkin resepti on tosi helppo, minkä lisäksi siitä saa varioitua täysin oman makunsa mukaisen jäätelön, tai vaikka kerralla jokaiselle oman maun. Itse tein näihin ensimmäisiin versioihin perusmassan, jonka jaoin muutamaan osaan ja jokaiseen heittelin mukaan jotakin omaa herkkuani. 
Ylemmissä kuvissa mukaan on heitelty pätkisrouhetta ja alemmissa daimrouhetta.
Näiden jäätelöiden kanssa on kuitenkin vain mielikuvitus rajana, sillä sekaan voi heitellä esimerkiksi keksinpaloja, suklaata, pikakahvijauhetta, hilloa, marjoja tai vaikka kinkuskikastiketta.
Jäätelön voi myös pakastaa joko annoskuppeihin jokaiselle omansa tai yhteen isoon astiaan ja pyöritellä siitä palloja.


Kokeilin itse tuota perusmassaa parilla eri tavalla, käyttämällä kermaa 6 dl yhtä purkkia kondensoitua maitoa kohti sekä käyttämällä kermaa 8 dl yhtä purkkia kondensoitua maitoa kohti.
Ensimmäisessä versiossa maku oli omaan makuuni aavistuksen liian makea, mutta koostumus aivan täydellisen pehmeä suoraa pakkasesta otettunakin. 
Toisessa versiossa maku taas oli juuri sopiva, mutta koostumus pidemmän pakastuksen jälkeen kova, joskin se pehmeni pian huoneenlämmössä. Tämä versio muistutti hyvin paljon kaupan jäätelöä ja siitä oli ensin vaikea pyörittää palloja (ennen pehmenemistä), kun taas tuosta aiemmasta pallot oli helppo pyöritellä suoraan pakastimesta ottamisen jälkeenkin.
Kummassakin tapauksessa jäätelö oli kuitenkin ihanan täyteläistä ja gelattotyyppistä, eli juuri minun makuuni sopivaa :P
Niin ja tosiaan tähän jäätelöönhän ei tarvitse käyttää jäätelökonetta, eikä sekoitella jäätelöä kesken pakastuksen, sillä tuo kondensoitu maito sekä glukoosisiirappi pitävät jäätelön koostumuksen pehmeänä ja jääkiteet loitolla.


  Laitan tämän reseptin nyt tähän siten, että jokainen voi itse miettiä, millaista jäätelöä haluaa valmistaa. Hieman makeampaa tai vähemmän makeaa, säätää voi rouheilla sekä kerman suhteella.

Helppo kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

6-8 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
0,5 dl glukoosisiirappia
(1 tl vaniljajauhetta)
 oman maun mukaan karkkirouhetta, suklaata, keksinpaloja tms.
(itse käytiin puoleen annokseen 100 g daim-rouhetta ja puoleen 100 g pätkisrouhetta)

Vatkaa kerma (+ vaniljajauhe) vaahdoksi, kaada sekaan kondensoitu maito samalla pikkuhiljaa vatkaten.
Sekoita lopuksi sekaan vielä glukoosisiirappi sekä viimeiseksi karkki/keksirouhe tms.
Kaada jäätelömassa pakastuksen kestäviin astioihin/rasioihin ja pakasta ainakin muutaman tunnin ajan, kunnes jäätelö on jäätynyt kunnolla.
Herkuttele!

 Herkullista alkanutta kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...