29. kesäkuuta 2015

Vaniljainen Raparperiansa


 Tätä raparperiansaa tein ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten ja se osui silloin täydellisesti meikäläisen makuhermoihin :)
Itseasiassa se osui vissiin koko perheen makuhermoihin, sillä viime kesänä tätä tehtiin useaan kertaan niin siskojeni, minun kuin äitinikin toimesta ja sama on jatkunut tänä kesänä.
Toisin kuin raparperipiirakoissa yleensä, tässä ei ole liian voimakasta ja kirpeää makua, vaan tuo vaniljarahkakerros pehmentää raparperin makua tosi hyvin ja ne sopivat täydellisesti yhteen; lempeä vanilja ja kirpeä raparperi.
Viime viikolla tämä piirakka pääsi piristämään sadepäivää, mutta ihan yhtä lailla tällä voi herkutella myös aurinkoisena päivänä.
Ohje on suoraan kinuskikissalta otettu.


 Vaniljainen raparperipiirakka

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja sekoita joukkoon.
Puolita seos kahteen eri astiaan.

Puolikkaaseen pohjataikinasta lisätään:

200 g vaniljajogurttia
1 muna

Lisää toiseen puolikkaaseen pohjataikinasta jogurtti ja muna.
Kaada voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan/irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

n. 5-7 dl raparperipaloja
400 g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
2 munaa

Pinnalle 

Puolet pohjataikinasta

Leikkaa kuoritut raparperit paloiksi ja levitä ne pohjan päälle.
Sekoita vaniljarahka, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparpereiden päälle.
Ripottele pinnalle vielä aiemmin erilleen otettu puolikas pohjataikinasta.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...