18. maaliskuuta 2016

Suolainen pannukakku


Olen tässä viimeisen vuoden aikana oppinut ymmärtämään, että lähes kaikkea, mitä voi tehdä makeana voi tehdä myös suolaisena versiona - kakkua, tuulihattuja, muffinsseja, piirakkaa, kääretorttua ja nyt viimeisenä pannukakkua. 
Huomasin facebookissa jonkun leiponeen suolaista pannukakkua ja siitä se ajatus sitten lähti kypsymään itselläkin. 
Tänään pyöräytettiin sitten perjantai-pannari ja voin rehellisesti sanoa, että yllätyin siitä kuinka hyvää tämä oli! 
Lapsillekkin kelpasi toinen palanen.
Pannari sopii mielestäni hyvin välipalaksi tai iltapalaksi ja sen lisäksi, että pannukakku on helppotekoinen, on sitä helppo varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Meillä pannariin pääsi kinkkua, paprikaa, sipulia sekä juustoraastetta, mutta voisinpa kokeilla ensi kerralla vaikka kanalla...


Suolainen pannukakku

3 kananmunaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna

Riko kananmunien rakenne kulhossa, kaada sekaan maito ja lisää suola.
Vatkaa hieman vispilällä ja lisää sitten jauhot muutamassa erässä välillä sekoittaen.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja vatkaa taikina sekaisin.
Anna taikinan seistä hetken aikaa (n. 5 min) ja kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. 

Täytteeksi

1/2 paprika
1 pieni sipuli 
n. 200 g kinkkusuikaleita
juustoraastetta

Pilko sipuli sekä paprika ja kuullota niitä hetken aikaa pannulla.
Ripottele taikinan päälle paprika, sipuli, kinkku sekä viimeiseksi juustoraaste.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla ala- ja ylälämmöllä noin 30 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Aivan kaikesta voi tehdä myös suolaisen version minä olen tehnyt jo niin yli 50vuotta eli pannaritaikina
    päälkle ohuita raakoja perunaviipaleita -voi laittaa kinkkusuikaleita sipulia mistä pitää pekonia ym.
    mausteita maun mukaan tämä on kiva iltapala saunan jälkeen illan istujaisiin ym ,ym, on hyvää !!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...