30. maaliskuuta 2015

Persikka-rahkapiirakka

_c_paasiainen_.jpg

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja erilaiset pääsiäisleipomukset pyörivät mielessä .
Näinkin hetki sitten kermaruusun sivuilla ihanan näköisiä persikka-rahkapiirakoita, eikä ajatus niistä jättänyt rauhaan. 
Lainasin pohjan ohjetta kermaruusulta, täytteen tein hieman eri tavalla. Tunnustettakoon tässä nyt sitten samalla, että sekosin pohjaa tehdessä jauhojen kohdalla laskuissa, enkä ole varma, menikö pohjaan jauhoja 2 vai 2,5 dl, mutta eipä tuon isoa muutosta pitäisi tehdä piirakkaan, menipä kummin vain.
Täytteeseen halusin käyttää vaniljarahkaa, sillä mielestäni se sopii tosi hyvin piirakoihin, eikä ole yhtä happaman tuntuista kuin perus maitorahka. Toki se tuo hieman lisämakeuttakin samalla.


Miltäs piirakka sitten maistui? No, aivan ihanalta!
Piirakassa oli ihana pehmeähkö muropohja, makea vaniljainen täyte sekä persikanpalasia, joten voiko tässä  metsään mennäkkään?
Piirakka maistui parhaalta myöhemmin jääkaapista nautittuna (vaikka useampi siivu tuli nautittua huoneenlämpöisenäkin...) ja se saikin kehuja kaikilta maistamaan päässeiltä...
Myös tuo piirakan makeus oli jääkaapissa tasoittunut ja se oli tosi hyvin tasapainossa.
Kerrassaan ihastuttava piirakka vaikka pääsiäispöytään tarjottavaksi!


Persikka-rahkapiirakka

Pohja

75 g voita
  0,75 dl sokeria
  1 kananmuna
  2,5 dl vehnäjauhoja
  1 tl leivinjauhetta
  0,5 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (ylä- ja alalämpö).
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille

Täyte
  400 g vaniljarahkaa
1 rkl sitruunamehua
  2 kananmunaa
  3 tl vaniljasokeria
  0,75 dl sokeria
n. 250g persikkaviipaleita

Ota pari persikkaviipaletta erilleen ja paloittele ne.
Asettele kokonaiset persikkaviipaleet pohjan päälle vieriviereen.
Sekoita rahka, sitruunamehu, sokerit ja munat keskenään ja kaada persikkaviipaleiden päälle.
Ripottele päälle vielä persikapalaset ja paista uunissa hieman keskitasoa alempana n. 30 minuuttia.


 Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Meidän rahka-persikkapiiras on jo syöty parempiin suihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka! Sinunkin piiraasi näytti oikein hyvältä, kun kävin kurkkaamassa :) Oikein mukavaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Mä ostin jo rahkat persikka-rahkapiirakkaa varten, mutta tein sitten persikka-murupiirakan! Katsotaan teenkö vielä rahkapiirakkaa, ainekset kyllä löytyisi! ;D Ihanan näköistä tuo kyllä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Voi, tuo persikka-murupiirakka kuulostaa myös ihanalta :P Kannattaa kyllä tehdä rahkapiirakkaakin, eiköhän ne kaupaksi mene :)
      Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja koko teidän perheelle!

      Poista
  3. Sinulla on ulkoisesti todella kaunis blogi ihan kirjaisintyyppiä myöten. Erityisesi kuvat houkuttavat tekemään leivonnaisiasi. Siispä tein eilen persikka-rahkapiirakkaa ja täyte oli erinomaista, pohja vähän kuiva.

    VastaaPoista
  4. Miten saat irroitettua piirakan vuoasta kokonaisena?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...