3. maaliskuuta 2015

Minttusuklaamousse kakun väliin ja muualle


 Tämä minttusuklaamousse on aivan ihanan makuista ja sopii hyvin esimerkiksi kakkujen väliin tai jälkiruoka-annoksiin. Jos pidät minttusuklaa jäätelöstä, rakastut tähän. 
Täyteläinen ja pehmeä täyte, raikas minttuinen maku ja tummasuklaapaloja. Nam!
Täyte on ennen hyytymistään melko löysää, joten se tarvitsee reunat hyytymisen ajaksi. 
Kakku kannattaa koota siis esimerkiksi irtopohjavuokaan.

Minttusuklaamousse 

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. flora vanilla)
125 g mascarponea
1,5 tl piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)
50-75 g taloussuklaata
2 liivatelehteä
2 rkl keitettyä vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Rouhi taloussuklaa
Notkista mascarpone ja sekoita siihen piparminttuaromi (sekä elintarvikeväri) 
Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarponeseos joukkoon. 
Vatkaa tasaiseksi ja lisää rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada vaahdon sekaan ja vatkaa huolellisesti sekaisin.
Kaada kakkupohjan päälle tai annosmaljoihin (mihin tarkoitukseen käytät) ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.







6 kommenttia:

  1. Hei, ajattelin tätä kokeilla mutta mietin, onko miten riittoisa? Riittääkö ytheen kerrokseen vai kahteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. :) Jos olet tekemässä pienempää noin 10-12 hengen kakkua, riittää tämä kahteen väliin, mutta mikäli kyseessä on isompi 20-30 hengen kakku, kannattaa tehdä puolitoista-kaksinkertaisena, riippuen kakun koosta. Toisaalta ehkä sama tehdä suoraa kaksinkertaisena isompaan kakkuun ja tehdä vaikka annosmaljoja ylijäävästä täytemassasta (siis mikäli sitä jää yli)... Tämä on niiiin herkullinen täyte, että varmasti menee kaupaksi :P

      Poista
  2. Hei, ajattelin tehdä tumman kaakopohjaisen kakkupohjan. Täytteeksi ajattelin tätä minttusuklaamoussea sekä lisäksi pohdin sopisiko kakkuun yhteen väliin täytteeksi sivuiltasi löytyvä mansikkamousse?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...