Erittäin hyvä, ellei täydellinen. Sitä tämä Baileys Dream on!
En oikeastaan tiedä, miksi näitä voisi kutsua, sillä nämä eivät ole drinkkejä, vaikkakin näissä on alkoholia. Toisaalta taas en miellä näitä ihan jälkiruoaksikaan, ehkäpä mousseja sitten...
No olivat mitä olivat, niin ainakin nämä olivat syntisen hyviä!
Tein näitä ensimmäisen kerran viikko sitten mieheni siskon tupaantuliaisiin ja koska ne saivat siellä niin hyvän vastaanoton, päätin tehdä niitä nyt tälle viikonlopulle vielä toisiinkin juhliin tarjottaviksi.
Kumpiinkin juhliin näistä tehtiin pieniä annoksia, mutta itselleni jäi kotiin herkuteltavaksi vielä tällainen isompi versio. Voit siis tarjoilla näitä joko pieninä coctailannoksina tai hieman isompina jälkiruoka-annoksina.
Näiden reseptiä on useampikin kysellyt, enkä ihmettele yhtään, sillä näiden makumaailma kyllä hipoo täydellisyyttä!
Pehmeä moussemainen rakenne, hento viettelevä vaniljatäyte ja pienoinen takapotku tuosta kermalikööristä. Nam!
Itse en yleensä pahemmin alkoholista tai sen mausta välitä, mutta jostakin syystä kermaliköörit ja niiden antama maku on mieleeni. Näissä mousseissa tuo kermalikööri antaa hyvästi makua ja tosiaan sen pienen potkunkin, mutta halutessasi voit vähentää liköörin määrää makusi mukaiseksi ja korvata sen vaikka maidolla tai kahvilla. Mielestäni tuo maku on kuitenkin hyvin tasapainossa juuri näin, eikä likööri maistu yhtään liikaa.
Tässäpä nyt sitten resepti sitä pyytäneille sekä teille muillekkin kokeiltavaksi :)
Baileys Dream (n. 25-30 pientä annosta)
Vaniljainen kermalikööri-kiisseli
2 rkl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1,5 dl kevytmaitoa
1 dl kermalikööriä
1/2 tl vaniljajauhetta (tai 1/2 vaniljatanko)
Valmista ensin yllä olevista aineista kiisseli. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja sekoita.
Kuumenna varovasti kokoajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa, varo polttamasta
pohjaan! Siirrä kattila pois liedeltä ja mikäli käytät vaniljatankoa,
nosta se pois ja kaavi vaniljansiemenet kiisseliin ja sekoita. Anna jäähtyä hieman kädenlämpöä viileämmäksi.
Liköörivaahto
2,5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
250 g mascarponea
(+ aiemmin valmistettu vaniljainen kermaliköörikiisseli)
50 g taloussuklaata raastettuna
2 liivatelehteä
0,5 dl kermalikööriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja lisää se kermavaahtoon.
(luovu tämän jälkeen vatkaimesta ja sekoita loppuun vaikka lusikalla/kauhalla)
Sekoita joukkoon yllä valmistettu kiisseli ja lopuksi vielä raastettu suklaa.
Kuumenna kermalikööri, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan likööriin.
Kaada liivate-likööriseos mascarpone-likööri-vaahtoon ja sekoita hyvin sekaisin.
Annostele vaahtoa tarjoiluastioihin (itse käytän tässä apuna kertakäyttöisiä pursotuspusseja) ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunnin ajaksi.
Suklaakiille
75 g taloussuklaata
4 rkl kermaa
1,5 rkl kermalikööriä
(koristeluun valkosuklaata)
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja seos on tasaisen sileää. Anna jäähtyä hieman kädenlämpöä viileämmäksi ja annostele ohut kerros täytteen päälle. Nosta annokset jääkaappiin ja anna vetäytyä useamman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jotta maut ehtivät tasaantua.
Koristele valkosuklaalla
Kauniin näköinen pieni herkku lasissa :)
VastaaPoistaKiitos Annika! Ulkonäön lisäksi löytyi myös makua ;)
PoistaOnpas kaunis annos ja varmana hyvää :) Kiva jälkkäri aikuisten juhliin tai illalliselle!
VastaaPoistaKiitos Taru! Nämä nimenomaan tarjoiltiinkin aikuisten juhlissa ja oli kyllä hyvää :) Minulta vei kielen mennessään...
PoistaTodella kaunis ja herkullisen näköinen jälkiruoka :)
VastaaPoistaKiitos! Herkullista tämä olikin! :)
PoistaTodella kauniit annokset, ja ihanat kuvatkin :) Ja uskon kyllä, että näissä meinaa mennä kieli mukana. On sen verran herkulliset aineet :P
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! Juu, ei noista aineista voi huonoa saada aikaiseksikkaan ;)
Poista