22. maaliskuuta 2015

Moccachino - Mokka-Suklaahoukutus


Moccachino on herkullinen suklaan makuinen kahvijuoma ja yksi minun lempikahveistani. 
Sain jokin aika sitten käyttööni Paulig Cupsolo-kapselilaiteen ja laite onkin ollut ahkerassa käytössä. 
Yksi ehdottomasti eniten valmistamani kahvi on juuri tuo moccachino.
Kun sitten mietin, millaisen kakun pojan 13-vuotissyntymäpäiville valmistan, tuli ensimmäisenä mieleeni mokka-suklaakakku. Poikani ei nimittäin halunnut mitään sokerimassahärpätyksiä kakkuunsa, iso poika kun jo on :)  ja poikani tykkää kahvin mausta leivonnaisissa. 


Halusin kakkuun juuri tuon lempikahvini maut, eli suklaan ja kahvin täydellisen liiton. 
Käytin täytteeseen sekä kakun kuorrutukseen tulleeseen mascarponekermavaahtoon Pauligin moccachino- kapseleita  ja ne olivatkin käteviä käyttää, sillä maustamiseen meni aina sopivasti yksi kapseli kerrallaan.
Kakusta tuli makumaailmaltaan juuri sellainen kuin halusinkin. Tuhti suklainen kakkupohja, Daim-murskalla maustettu pehmeän täyteläinen mokkasuklaatäyte ja suklaaganache kakun päällä. Kakun kruunasi vielä kakun reunoilla oleva Daim-murska, joka toi mukavasti suutuntumaa sekä lisämakua kakkuun. Nam!
Kakku keräsi syntymäpäivävierailtakin sen verran kehuja, että taitaa tuo kahvin ja suklaan liitto toimia muillakin kuin minulla :)
Itseasiassa kuuluipa yhdenkin vieraan suusta sana taivaallista ;)
Kakku oli kuitenkin sen verran tuhtia tavaraa, että kovin isoa palaa tästä ei tarvinnut leikata, vaan vähempikin riitti. 


Mokka-Suklaahoukutus

Pohja 


Valmista kakkupohja, anna sen jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
Vuoraa 20 cm kakkuvuoka kelmulla ja aseta ensimmäinen kakkupohjakerros vuoan pohjalle.
Valmista täyte.

Täyte

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
56- 84 g Daimia murskattuna
3 liivatelehteä
2-3 rkl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kaada vaniljakastike kulhoon, riko moccachino kapseli ja kaada jauhe vaniljakastikeen joukkoon. Vatkaa löysähköksi vaahdoksi, notkista mascarpone ja lisää se vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi ja lisää Daim-rouhe.Vatkaa sekaisin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.

Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan pohjakerroksen päälle ja nosta toinen pohjakerros päälle. 
Kaada loput täytteestä pohjan päälle ja nosta päällimäiseksi vielä viimeinen kakkupohjakerros.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, kumoa kakku varovasti kakkulautaselle ja valmista kakun päälle tuleva suklaaganache.

Suklaaganache

100 g taloussuklaata
0,6 dl kermaa

Mittaa suklaa ja kerma kattilaan ja kuumenna levyllä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on kokonaan sulanut. 
Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
Kaada ganache kakun pinnalle (itse pyöräytin foliota kakun reunaan estämään ganachen mahdollisen valumisen) ja nosta kakku jääkaappiin kunnes ganache on jähmettynyt.

Reunakuorrutus ja pursotukset

2,5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
 250 g mascarponea

Reunoihin lisäksi
112-140 g Daimia murskattuna

Poista Moccachino kapselin kansi.
Mittaa kerma, sokerit ja moccachinojauhe kulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi.
Notkista mascarpone ja lisää se vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi paksuksi vaahdoksi.

Ota kakku jääkaapista ja levitä moccachino-vaahtoa veitsellä kakun reunoihin tarttumapinnaksi Daim-murskalle.
Painele Daim-murskaa kakun reunoihin, kunnes reunat ovat täysin murskan peitossa.

Lusikoi loppu vaahto pursotuspussiin ja pursota kakun päälle vielä kiehkuroita koristeeksi.




6 kommenttia:

  1. Oih ja voih mitä herkkuja sulla täällä taas on! :D Tykkään myös mokkaleivonnaisista, vaikken kahvia juokaan. Kummasti se kahvi vaan sopii leivontaan, nams! Tässä on kaikkia mun lempielementtejä; suklaata, mokkaa ja Daimia, ei voi olla kuin herrrrkullista! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Sama vika minulla, peruskahvia en juo, mutta erikoiskahveilla kyllä välillä herkuttelen. Siitä huolimatta kahvi tosiaan sopii leivontaan hyvin ja maistuukin yleensä leivonnaisessa tosi hyvältä. :) Makumaailmamme kohtaa sen verran hyvin, että uskoisin sinunkin pitävän tästä kakusta ;)

      Poista
  2. Minäkin tykkään mokkaleivonnaisista tosi paljon. Ja juon kyllä kahviakin sujuvasti! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tosiaan peruskahvia juo sujuvasti enkä ei niin sujuvastikkaan, mutta makukahvit ovat kyllä hyviä, varsinkin kermavaahdolla höystettynä ;) Ja leivonnassa tykkään kyllä!

      Poista
  3. Onpa kyllä ihana kakku! Pohjakin on niin mehevän näköinen. Varmasti oli hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Pohja on tosiaan ihanan mehevä ja herkullinen, tuhdin suklainenkin vielä, hyvää oli :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...