19. marraskuuta 2014

Mehevät minttusuklaakuppikakut


Kuten jo aiemmin on varmaan käynyt ilmi, rakastan suklaata... Rakastan myös minttusuklaata :) Niinpä kun sain valita mitä leivon kummipoikani syntymäpäiville, tuli mieleeni heti minttusuklaakuppikakut. Koska mielestäni näissä suklaa-caramel kuppikakuissa oli ihana pohja, halusin muokata sitä vain hieman. Tästä pohjasta tuli mielestäni vieläkin parempi, sillä tuo rouhittu tummasuklaa toi pohjaan lisää makua, syvyyttä sekä mehevyyttä. Pohja onkin muuten lähes sama, mutta siinä on tosiaan lisäksi tuota suklaata sekä piparminttuaromia.


Näissä kuppikakuissa oli siis suklainen, pehmeä pohja ja päällä miedosti piparmintulta maistuva kuorrute. Kuorrutteeseen en ollut täysin tyytyväinen, sillä tuon vaniljakreeminjauheen sekä vaniljakastikkeen takia siitä tuli hieman liian makea minun makuuni. Vaniljakreemijauhetta joutui kuitenkin lisäämään sen verran, jotta vaahdosta sai tarpeeksi paksua pursotettavaksi. Suosittelenkin kokeilemaan kuorrutetta vispikermalla, vaniljakastikkeen sijaan, mutta laitan ohjeeseen tuon vaniljakastikkeen sulkuihin. Lisäksi koska kuljetin kuppikakkuset juhliin ilman kuorrutetta ja kuorrutin sekä koristelin ne juuri ennen vieraiden tuloa, ei hienosäätöön ollut aikaa ja kuorrutteen väri jäi hieman liian vaaleaksi. No makuun se ei vaikuta, joten ei takerruta pikkuseikkoihin. :)


Minttusuklaakuppikakut
 
125 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1/2 tl piparminttuaromia
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa muffinssipellin kolot paperisilla muffinssivuoilla.
Sekoita valmiiksi kuivat aineet keskenään ja lisää piparminttuaromi kerman joukkoon. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Vatkaa kuivia aineita vuorotellen kerman kanssa taikinaan, aloittaen kuivista. Kääntele lopuksi taikinaan vielä rouhittu suklaa . Täytä muffinssivuoat lähes täyteen, jätä hieman kohoamisvaraa.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä (kun näyttävät kypsiltä, varmista kypsyys tikulla). Anna jäähtyä hieman ja nosta varovasti esimerkiksi servetin tai paperin päälle jäähtymään (paperi imee ylimääräisen kosteuden paperivuoan pohjasta)

Kuorrutus

 (2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
250 g mascarponea
1/2 tl piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Notkista mascarpone ja sekoita siihen piparminttuaromi (sekä halutessasi elintarvikeväri). Vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, lisää siihen mascarpone sekä vaniljakreemijauhetta sen verran, että vaahto hieman paksunee. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla ja minttusuklaa karkeilla.


4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa todella hyvältä cupcakereseptiltä. Minttu ja suklaa vaan on luotuja toisilleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on ja ihana yhdistelmä näkyi löytyvän myös sinun blogistasi...

      Poista
  2. Hⓨⓥäⓝ ⓝäⓚöⓘⓢⓘä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...