10. marraskuuta 2014

Tropical Dream - Raikas Persikka-Passionhedelmäjuustokakku


Kummipoikani syntymäpäiville tein suklaisen syntymäpäiväkakun lisäksi myös minttusuklaa-kuppikakkuja sekä juustokakun. Koska muut makeat tarjottavat olivat tuhteja ja suklaisia, halusin rinnalle jonkin raikkaan ja kevyemmän juustokakun. Niinpä syntyi tämä persikka-passion juustokakku. Olen kerran aiemmin käyttänyt passionhedelmää juustokakussa, silloin tähän raikkaaseen mango-passionhedelmäjuustokakkuun ja ihastuin sen makuun. Passionhedelmä on kirpeän ja eksoottisen makuinen ja sen juustokakkuun antamasta mausta ainakin minulla tulee mieleen ihana lämmin tropiikki... Mikäli et ole sitä maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jo melko pieni määrä passionhedelmää antaa mukavan raikkaan maun juustokakkuun. Käytin tällä kertaa kakussa valmista passionhedelmäpyrettä, jolloin passionin paseeraaminen jäi kivasti väliin, mutta näin ollen ei minulla ollut käytössäni myöskään passionhedelmän siemeniäkään, joita olisi ollut ihana käyttää koristeluun.


Tässä kakussa yhdistyi rapea keksipohja, pehmeä ja täyteläinen vaniljatäyte, makea persikka sekä raikas ja kirpeä passionhedelmä. Kakun täyte oli koostumukseltaan ihanan pehmeä ja kaiken kaikkiaan kakku maistui virkistävän erilaiselta sekä raikkaalta ja siinä oli selvästi tropiikin hedelmien makua, mistä nimi Tropical Dream. Koska kakku meni juhliin tarjottavaksi, ei minulla valitettavasti ole tarjota teille kakusta palakuvaa, mutta tässä kuitenkin resepti


 
Persikka-Passionhedelmäjuustokakku

Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit käyttää reunakalvoa tai öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai laittamalla ne kestävään pakastuspussiin ja kaulimalla päältä.
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 

Täyte

2,5 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl vaniljajogurttia 
(itse käytin Valio A+ Vanilja jogurttia, joka on ihanan paksua ja täyteläistä)
1 tl vaniljasokeria
250 g (2 vauvansosepurkkia) persikkasosetta
0,75 dl passionpyrettä (voit käyttää myös siivilöityä passionhedelmää)
4 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n 5 minuutiksi. Notkista vaniljatuorejuustoa hieman ja lisää siihen vaniljajogurtti sekä vaniljasokeri. Vatkaa kerma sekä sokeri vaahdoksi ja lisää tuorejuusto-jogurttiseos vaahtoon. Yhdistäpersikkasose sekä passionpyre yhdessä astiassa keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää liivateliuos persikka-passionsoseeseen. Sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen muutamassa erässä täytteeseen sekoittaen samalla täytettä hyvin. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan, mieluiten kuitenkin yön yli, jotta maut ehtivät tasaantua. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi persimonilla ja valkosuklaalla tai passionhedelmän siemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...