16. marraskuuta 2014

Rahkainen päärynä-omenakakku


Olen jo pitkään halunnut testata juustokakkua, johon tulee päärynä-omenasosetta. Mielestäni noiden hedelmien yhdistelmä on makea, mutta kuitenkin raikas. Lisäksi niiden kanssa sopii ihanasti yhteen rahka sekä jogurtti. Tähän kakkuun käytinkin rahkaa, mutta tuo jogurtti unohtui kaupan kylmähyllyyn. Vaniljajogurtti olisi tuonut tähän vielä varmasti lisää makua ja sitä voisikin lisätä ensi kerralla. Mikäli et kuitenkaan pidä rahkan mausta, voit vaihtaa sen esimerkiksi maustamattomaan tai vaniljatuorejuustoon tai esimerkiksi juuri tuohon aiemmin mainitsemaani vaniljajogurttiin. Rahkan maku on kuitenkin tässä kakussa mieto ja pehmeä, sillä siihen on käytetty täyteläisen pehmeää maitorahkaa, normaali maitorahkan sijaan. Oikeastaan kakun koko makumaailma oli melko pehmeä ja täyteläinen. Rapea kaurapohja sopi hyvin näiden hedelmien kanssa ja täyte maistui kermaiselle, miedon rahkaiselle sekä miedon päärynäiselle. Omena jäi hieman ehkä taka-alalle, mutta se kuitenkin täydentää mielestäni hyvin päärynän makua. Mietinkin kakkua maistellessani, että kakkuun olisi voinut lisätä vielä yhden purkin päärynä-omenasosetta tai vaikka pelkkää omenasosetta, jotta hedelmät olisivat maistuneet hieman enemmän. Mikäli kuitenkin pidät miedommista mauista, käytä vain tuo 2 purkkia.
 

Pohja

200 g kaurakeksejä
50-75 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit käyttää reunakalvoa tai öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai laittamalla ne kestävään pakastuspussiin ja kaulimalla päältä.
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

2,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1 prk Valio pehmeä täyteläinen maitorahkaa
250 g-375 g (2-3 lasten sosepurkkia) päärynää ja omenaa soseena
4 liivatelehteä
0,5 dl keitettyä kuumaa vettä

Koristeluun
1 prk säilykepäärynöitä ja pähkinärouhetta

 Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n 5 minuutiksi. Sekoita rahka sekä päärynä-omenasose keskenään. Vatkaa kerma sekä sokerit vaahdoksi ja lisää hedelmäsose-rahkavaahtoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää liivateliuos täytevaahtoon. Vatkaa hyvin sekaisin ja kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan, mieluiten kuitenkin yön yli, jotta maut ehtivät tasaantua. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi päärynäviipaleilla sekä pähkinärouheella

2 kommenttia:

  1. Tiiätkö, että olen kanssa jo pitkään suunnitellut tekeväni päärynästä juusto- tai hyydykekakkua! Ei vaan ole tullut sopivaa tilaisuutta kokeilla sellaista. Omenasta olenkin tehnyt kaksi kakkua, toisen maustamattoman jogurtin kanssa ja toisen vaniljarahkan kanssa, molemmat oli kivan raikkaita :) Tuo sun kakku näyttää ihanalta ja oli varmasti hyvää :D Ehkä mäkin tässä innostun joku kerta ja teen ideani pois kuleksimasta pään sisältä ;) Pakkasessa olisi valmista päärynäsosettakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Itselläkin meni pitkään, että tilaisuus kokeilla tällaista kakkua tuli ja nyt se sitten synttäreiden muodossa ilmestyi :) Rakastan hyydytettyjä kakkuja, sillä ne ovat yleensä ihanan raikkaita ja maukkaita, eikä tämäkään kakku poikkeusta raikkaudessa tehnyt. Olisin ehkä hieman kuitenkin kaivannut tähän lisää makua. No ensi kerralla tiedän lisätä enemmän soseita ja ehkä vähän muutakin. Toteuta ihmeessä ideasi, jos valmista sosettakin on jo pakkasessa :) Jään odottelemaan, millaisen ihanuuden pyöräytät :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...