27. marraskuuta 2014

Täyden kympin Snickers kuppikakut


Siitä asti kun tein näitä ihania suolapahkinä-valkosuklaakeksejä olen halunnut yhdistää suolapähkinät myös suklaakuppikakkuihin. Onneksi yhdistin, sillä näistä tuli aivan ihania. Näistä kuppikakuista löytyy sitä kaikkea; mehevä ja kostea suklaapohja, sitkeä yläreuna, rapeita ja suolaisia pähkinöitä, makeaa ja tahmeaa toffeekastiketta sekä pehmeää kermavaahtoa. Mitä sitä enää nainen muuta voi haluta? Tai oikeastaan kukaan muukaan?
12-vuotias poikanikin nappasi pöydältä yhden tällaisen ja käveli huonettaan kohti. Ensin kuului hyvää muuten, mutta liikaa pähkinää... Sitten kuului no ei ookkaan. Hetken hiljaisuuden jälkeen hänen huoneestaan kuului; äiti 10/10. Kysyin ihmeissäni, että mitä 10/10, johon poikani vastasi että pisteitä :D Sitten hän tuli selventämään, että no se toinen kakku oli kyllä vieläkin parempaa, mutta se olikin 11/10 :D Tuolla kakulla hän tarkoitti tätä valkosuklaa-mokkaunelmaa. Poikani sanoo melko suoraan joskus jostakin ruoastani, että en mää oikein tykännyt, joten täydet pisteet lämmittivät äidin mieltä kovasti. Ihana poikani...

Myöhemmin vein näitä (tai oikeastaan näiden ensimmäisiä testiversioita) vielä siskoni luokse maisteltavaksi ja siskonihan sen sitten sanoi; näistä tulee mieleen snickers ja totta tosiaan, sille nämä maistuivat.  Suklaata ja pähkinää, sekä valuvaa toffeeta... Nam!


Itse käytin tuota toffeekastiketta vain tuossa päällä, enkä siksi alkanut tekemään kastiketta itse, vaan käytin valmiskastiketta. Tuo pienikin määrä antoi mukavasti makeutta ja tahmeutta kuppikakkuihin, mutta mikäli haluat sitä vielä enemmän, voit laittaa toffeekastiketta kuppikakun päälle kerroksen ennen kermavaahdon pursottamista.
 

Snickers kuppikakut (12 kpl)

75 g huoneen lämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitosuklaalevitettä
0,5 dl suolapähkinöitä

Lisäksi

2,5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
pähkinöitä ja suklaata rouhittuna
toffeekastiketta sekä sulatettua suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa muffinipellin kolot muffinssivuoilla. Rouhi pähkinät karkeasti puukolla, noin 4 osaan/pähkinä. Mittaa kuivat aineet (ei sokeria) valmiiksi yhteen astiaan ja sekoita ne keskenään. Vaahdota toisessa astiassa voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita taikinaan sen jälkeen kuivat aineet ja kääntele lopuksi taikinaan vielä suklaalevite sekä suolapähkinät. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Varo paistamasta liian kauaa! Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista (voit laittaa kuppikakkujen päälle kelmun jäähtymisen ajaksi)

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi ja pursota vaahto kuppikakkujen päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä ja suklaalla sekä toffeekastikkeella ja sulatetulla suklaalla.

Alla vielä poikkileikkaus kuppikakusta, josta näkee hyvin kostean pohjan ja pähkinät... Nam!

4 kommenttia:

  1. Nam! Uskon sinua ja poikaasi! Näyttävät todellakin täyden kympin herkuilta! :P

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä ja kuulostaa todella herkullisilta! Just linkkasin viimesimpään postaukseen toisenlaisen snickers-herkun :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pampula! Herkullisia olivatkin, piti ihan useampi maistella, että ovatko nämä nyt varmasti hyviä :) Kävin pikaisesti kurkkaamassa blogissasi ja snickers-herkkusi vaikutti myös ihanalta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...